Hvad sker der?

Efter sidste års Vuelta a Espana, afleverede Tour de France-vinderen, Chris Froome, en positiv dopingprøve, en prøve, der viste et dobbelt så stort indhold af salbutamol, som det er tilladt ifølge dopingreglerne.

Selv om Chris Froome udtaler: “Jeg kender reglerne, og jeg har overholdt dem”, så er der en hel del, der tyder på, at der her er noget, der er helt galt. Andre ryttere, der har fået målt et for højt indhold af salbutamol, er blevet suspenderet øjeblikkelig lige efter A-prøvens resultat. Men ikke Mr. Froome – hvorfor?

Astma
Stoffet salbutamol findes i astma-medicin, og alle cykelsportsinteresserede ved, at Chris Froome lider af astma (ret mange cykelryttere lider af astma – lidt betænkeligt), så Chris Froome har tilladelse til at indtage denne medicin – men med den begrænsning som dopingreglerne tillader!

Ikke desto mindre deltog samme Froome i Verdensmesterskaberne senere på året, hvor han kunne indkassere en bronzemedalje i disciplinen enkeltstart. Efter min bedste overbevisning, er her ikke bare tale om særbehandling af den flerdoblede Tour-vinder, men også en ulovlig særbehandling.

Ingen reaktion
Der er da heller ikke sket noget videre i “Froomesagen”, så samme Mr. Froome er ved at gøre sig klar til 2018-sæsonen. Denne sag må få følger, ikke bare for hovedpersonen selv, men også for de ledere i UCI, eller andre internationale instanser i cykelsporten, der har vendt det blinde øje til i sagen, for ingen har tilsyneladende lyst til at gribe ind – kun overfor andre navne i cykelsporten!

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *