Hobart den 23. april 2007

Den 21. april 2007 blev H.K.H. Prinsesse Isabella Henrietta Ingrid Margrethe født – og det gik bestemt ikke ubemærket hen i Hobart på Tasmanien.

Kronprinsessen
Egentlig havde jeg slet ikke denne fødsel i tankerne, dengang jeg besøgte Tasmanien i 2007, men ligegyldigt hvor jeg kom rundt på denne smukke ø, blev jeg mindet om vor Kronprinsesse Mary – fordi jeg er dansk. Hvis vi danskere tror, at “vor” Kronprinsesse er dansk, så har de, i Australien, en helt anden opfattelse.

Sandy bay
Engang kom jeg gående langs Sandy Bay ved Hobart (forøvrigt et meget smukt sted, hvor Kronprins Frederik havde sin båd under besøget i Hobart), ramlede jeg lige ind i et TV-interview med en højtstående politimand.

Interviewet blev hurtigt afbrudt, da jeg trådte ind i billedet, og der blev lige så hurtigt aftalt en “rygepause” for TV-holdet. Politimanden fik øje på “uromageren” (mig), og gik hen til mig for at få sig en sludder. Da han erfarede, at jeg var dansk, fik jeg hele smøren forfra igen … den med Kronprinsesse Mary, som er født netop på Tasmanien. Det var tæt på, at jeg var blevet æresborger i Hobart af samme grund.

Pressen
Hvis jeg havde glemt den fødsel fra Kongehuset, så blev jeg godt nok gjort opmærksom på begivenheden den 23. april om morgenen, for pressens spisesedler fortalte mig alt om, hvad der var foregået døgnet før i Danmark (der er jo en tids-/datoforskel mellem Australien og Danmark).

Dronning af Australien
Og hvis jeg gik rundt i den vildfarelse og troede, at Mary og hendes nyfødte datter var dansk, blev jeg godt nok belært om det modsatte gennem pressen.

Tasmanien, og dermed Australien, betragter Mary som deres Prinsesse, og når hun engang bliver Dronning, har Australien sin helt egen Dronning, derom er der slet ingen tvivl.

Prins Charles vs Kronprinsesse Mary
At australierne betragter vor Kronprinsesse som helt deres egen (se bare overskriften lige til venstre), fik jeg endnu en bekræftelse på ved et møde med en australier tæt på Cradle Mountain.

Australieren foreslog et bytte, hvor vi kunne overtage “ham med de store ører” (Prins Charles), hvor Frederik og Mary kunne blive det officielle royalske par i Australien. Den handel blev der ikke noget af 😉

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *