Lidt at tænke over

Hele formiddagen har vi hørt/set på TV 2 News, at 20 % af alle danske præster ikke vil vie bøsser elle lesbiske. Okay, nu er det altså frivilligt af præsterne at gøre dette, så egentlig er der vel ikke nogen grund til at tage dette emne op i nyhederne?

Vi så også en præst blive spurgt om, hvad han havde af kommentarer til dette problem. Nåh ja, manden har da lov til at have sin mening, så egentlig er det vel ikke problem i, at han syntes, at de præster, der ikke vil vie omtalte i kirken, burde fyres?

Det vil nok være for meget, hvis jeg begyndte, at give mig ud i en fortolkning af Biblen, for det kan ikke engang de skriftkloge klare. I går havde vi en præst, der ikke kunne acceptere kvindelige præster – altså, vi skriver da 2017.

En privat sag?
På den anden side, så er en religion vel ikke noget, som staten skal blande sig i, på samme måde som det omvendte til tider er tilfældet. Men vi ser hele tiden, at dette sker – på begge fronter. Religion er og bliver en privat sag – endnu!

Dødsstraf
I hele 12 lande kan man få dødsstraf for at stå frem som ikke-religiøs! Det har vi heldigvis ikke noget af i Danmark. Her er det helt frivilligt at tro noget som helst. Og sådan burde det også være. For mig er religion noget med, at have magt over menneskene – og med en dødsstraf hængende over hovedet, er der vel noget om mit postulat?

100 år tilbage
Nå, men dette problem løser vel helt af sig selv, da menneskene, ifølge Stephen Hawking, den britiske professor i teoretisk fysik, kun har omkring 100 år tilbage på Jorden. Samme Hawking har før spået, at vi havde omkring 1000 år tilbage på Jorden, men de voldsomme klimaforandringer, med den stærkt tiltagende befolkningstilvækst, har fået tænkeren på andre tanker.

Så folkens, her er lidt at tænke over. Eller – er det egentlig umagen værd?

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Lidt at tænke over

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Du har helt ret! Men “afvigerne”vil så gerne være”normale”!

  2. Erik Krog skriver:

    Jeg kan ikke forstå dem, der vil have disse præster fyret. Deres argumenter er, at præsterne skal overholde lovgivningen – men det gør præsterne jo også, da det er frivilligt for præsterne at vie homoseksuelle. Så lad det blive ved det. Staten skal ikke blande sig i fortolkningen af Biblen – i de tilfælde, hvor staten går hen og omskriver Biblen, er denne tro intet værd for de troende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *