Pengene styrer landet, – ikke loven

Jeg var godt klar over det, men alligevel! I sagen om politiets indgriben, under demostrationen mod Kinas præsident Hu Jintao, hvor flere demonstranter blev frataget det tibetanske flag, skete der op til flere lovbrud mod landets borgere.

Besøget fra Kina drejede sig om en stor handel med Kina, og man kunne jo ikke have, at præsidenten rejste fornærmet hjem uden en handelsaftale – derfor mit postulat “Pengene styrer landet, – ikke loven”!

Flere love tilsidesættes
Det var ikke “bare” Grundloven, der er blevet tilsidesat, men også Politiloven – og ikke mindst, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention blev der også set stort på! Dette slår Tibetkommissionen fast i deres beretning om sagen.

Alligevel afviste politiklagemyndigheden at efterforske, om politiet havde begået magtmisbrug eller andre strafbare handlinger under det kinesiske besøg i København.

Hvis ikke dette er et klart bevis på, at pengene prioriteres højere end vor lands love, så ved jeg snart ikke, hvad der skal til af beviser.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *