Drenge- og pigenavne m.v.

I kølvandet på Sveriges politiske korrekthed i debatten for race og køn, kom jeg til at tænke på vore navne i køns regi, for det vel næppe gå helt ubemærket hen?

Kan vi forestille os, at en pige fik navnet Erik, uden at der blev tilføjet et “a” efterfølgende? Eller hvad vil vore drenge sige til, at få et navn som Alberte – altså med e’et i enden – og ikke Albert! Der er sgu nok at tage fat på for de stakkels svenskere, hvis de skal nå helt i mål.

Jeg kan lige se det for mig, når vi skal udfylde vore personlige data, hvor feltet med “køn” udelukkende vil kunne anvendes til et “ja eller nej” – alt efter hvordan man vil tolke dette 😉

Og så i denne juletid, hvad med Julemanden – den bliver nok lidt svær for de kære svenskere, men jeg er ret sikker på, at de nok skal forbyde det!

Værnepligt og ligestilling
Så er der værnepligten, hvor både Norge og Sverige har indført værnepligt for kvinder (har jeg læst mig til) i ligestillingens hellige navn, hvordan det så fungerer? Jeg går så ud fra, at det er den sidste rest for ligestilling, hvor kvinderne nu har opnået ligestilling på alle andre områder, – også med hensyn til løn- og arbejdsvilkår? Men nu blander jeg måske tingene sammen?

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *