Kommunalvalget – og hva’ så?

Det netop overstået kommunalvalg gav et nederlag til socialdemokraterne (-7,8%), hvor de Radikale helt måtte forlade magtens centrum omkring det “halvrunde bord” i Bornholms Regionskommune. Nu har jeg ikke tænkt mig, at kommentere hele valget, men blot komme med nogle enkelte bemærkninger

SF
Leif (den lykkelige) Olsen, fra SF, så ud til, at have det rigtig godt på valgaftenen, efter han fandt ud af, at han igen (efter 4 års fravær) kunne betegne sig som medlem af inderkredsen.

Leif var igen bedt til møde i konstitueringlokalet, og under en tissepause kunne den lykkelige mand berette, at samtalerne “gik fornuftigt”. Joh, Leif havde det som en fisk i vandet den aften.

De Radikale og Dansk Folkeparti
Det blev vist noget af et selvmål, det den radikale, Bente Johansen, scorede under valgkampen. Bente gik efter manden – og ikke bolden – da hun meget intens kritiserede DF’s kandidat, René Danielsson, for hans fortid som fascist.

Det må så også have gjort rigtigt ondt på Bente, at René Danielsson scorede en masse personlige stemmer på det angreb. Og for at gøre ondt værre, så fordoblede DF sine mandater i valgkampens hede – på trods af DF gik stort tilbage i den øvrige del af landet.

Mange af de kendte blev valgt
Resultatet blev, at den røde del i valgkampen kunne tage magten på Bornholm, hvor Winni Grosbøll (5447 personlige stemmer) kunne kalde sig for Borgmester for tredje gang i træk.

Socialdemokraternes tidligere Borgmester, Thomas Thors (148 personlige stemmer) gjorde et comeback i kommunal politik, hvilket jeg ikke havde set komme. Dog havde jeg håbet, at mange vælgere ville have stemt på nogle af de navne længere nede på listen, for at der ikke skulle “gå indavl i den”!

Mange politikere sidder meget længe, og burde skiftes ud noget oftere – for, som jeg har læst et sted, når politikere har siddet for længe, går det meget hurtigt kammerateri og nepotisme i deres handlinger. Under valgkampen har der været en del personlige angreb på Borgmesteren for hendes embedsførelse, så jeg er ret spændt på, hvad de næste 4 år bringer af den slags. For – det er jo mennesker vi har med at gøre, så alt kan ske 😉

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *