Miljøsvin

Sagen starter i 2014, hvor to mænd oprettede et selskab, hvor folk med nedrivning af huse m.v. ville have et miljøproblem ved bortskaffelse af affaldet.

Her kunne kunderne så henvende sig til det omtalte selskab for at få deres problem løst. Problemer var givet videre for en løsning efter miljølovgivningen – troede de!

Dumpet overalt
Meeen, problemerne “blev løst ved”, at 2.600 ton miljøskadeligt byggeaffald, bevidst blev dumpet alle mulige og umulige steder rundt om i landet.

Affaldet blev derved aldrig miljøbehandlet!

Grundvand
Noget af vor vigtigste ressource er vort grundvand, så der skal ikke megen fantasi til, at forestille sig, hvilke ulykker dette ville medføre, hvis dette miljøfarlige affald er blevet dumpet lige midt i et område, hvor en eller flere byers drikkevand kommer fra.

Når sådanne affaldsbunker bliver dumpet på andres ejendomme, hæfter ejeren for bortskaffelsen af affaldet – sådan er loven. Så ikke alene har disse personer skadet vort dyrebare miljø, men også pålagt andre mennesker store udgifter med deres forehavende.

Altså, vi taler om en bevidst ond handling med store omkostninger til følge!

Som jeg kan læse mig til i Metroexpressens artikel, er de ansvarlige, i dette miljøsvineri, af mellemøstlig herkomst, så hvis disse personer har et dansk pas, burde deres danske statsborgerskab tages fra dem – og efter afsoning, burde de udvises.

I Singapore, hvor jeg også har været, bliver der uddelt stokkeslag af politiet, hvis man kaster affald eller tyggegummi på gaden, så her bliver selv det mindste miljøsvineri taget meget alvorligt.

Hvis man tilsviner vort miljø, med ond vilje, for en økonomisk vindings skyld, skal det have store konsekvenser, for resultatet af sådan en handling kan ramme os alle.

Værn om miljøet
Og bemærk lige, jeg er efter alle miljøsyndere, og jeg mener alle – selv vore myndigheder, der ligeledes har forpligtigelser, er jeg efter. Lige for tiden har jeg lidt skriverier med Teknik og Miljø her i Tejn vedrørende forholdene i Tejn Havn, men jeg har også Miljøstyrelsen ind over problemet. For nogle år siden skrev jeg til vor Borgmester om en masse affald på havnen – og der blev meget hurtigt ryddet op. Så det hjælper at værne om vort miljø 🙂

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Miljøsvin

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Hej Erik Det er en rigtig god artikel du har lavet på din blok! Vi er nød til at være påpasselige med vores miljø, især med hensyn til vores grundvand. Jeg kan ikke forstå, at de 2 “miljøsvin”og svindlere ikke bliver udvist i forbindelse med deres dom,som er fra Østre Landsret,så der er et reelt problem med dommerne i dette land!

  2. Erik Krog skriver:

    Hej John!
    Vi kan kun blive ved med at skrive om det, og gøre vore politikere opmærksom på problemet med de dommer, der bliver givet. Det er helt ude i skoven, at de miljøsvin/svindlere ikke bliver udvist. Jeg ved, at min blog bliver læst af den danske landsdækkende presse, så måske siver budskabet igennem en dag?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *