Efter kommunalvalget –

Der er bare to dage til kommunalvalget – og de rævekager, som desværre altid følger lige efter. Politik betyder holdninger, og så kommer det store spørgsmål, om det er ens egne eller partiets holdninger, vi her taler om?

Og hvor vil jeg så hen med den “sang”, for vi har jo et meget gammelt demokrati her i landet!

Naturligvis er der forskel på en partilinje og den personlige holdning, hvor kandidaterne har “valgt” det parti, der ligger deres “kæphest” nærmest – sådan at forstå, at “her vil jeg helt sikkert få mine mærkesager igennem”.

Efter valget
Når så valget er overstået, har vi alle rævekagerne, hvor flere valgte pludselig skifter parti, og vælgerne bliver sorteper i det valg. Mange vælgere stemmer ikke bare personligt, men lige så meget på partiet som personen står opstillet for, og nu går stemmen pludselig til et helt andet parti, som bestemt ikke var meningen, da vælgeren stod i stemmeboksen og satte sit kryds!

Demokratiet
Så er det, at tilhængere af dette kaos fortæller, at det er demokratiets vilkår, for den valgte kandidat “kun går efter at få sine mærkesager igennem” – og hvis dette bedst kan ske ved et partiskift, er det helt i orden!

Alt dette vidste kandidaten også før valget, da han/hun meldte sig ind i de pågældende parti, så hvorfor kommer “åbenbaringen” så lige efter et overstået valg? Joh, dette hedder vist en handel – og det er nok ikke lige det, der hører under et demokrati!

Jeg tror ikke politikerleden vil falde efter den 21. november – tværtimod, for det bliver ikke kønt at se på, når kommunalvalget er overstået! Det er vist også det eneste, der er sikkert – efter valget.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *