De kommunale og effektiviteten

Lige for tiden går bølgerne højt vedrørende de kommunale ansatte i større stillinger, ansatte, der har en åremålkontrakt, med dertil hørende gyldent håndtryk – for derefter at fortsætte i samme stilling!?!

Jeg har også hørt, at Michael Ziegler (K), Borgmesteren fra Høje-Taastrup kommune, har forsvaret denne form for ansættelse, idet, der er tale om en ansættelse indenfor en given tidsrum. Derfor vil et god aftrædelses aftale være på sin plads. Jeg er bare ikke enig!

Mennesker i ganske almindelige arbejdsforhold kan blive opsagt med ret kort varsel – selv om de på papiret ikke har nogen tidshorisont for deres ansættelse, hvorimod ansatte, med en given ansættelsestid, er garanteret denne ansættelse, sat op imod en afskedigelse, der garanterer en gage tiden ud – og et gyldent håndtryk! Den timelønnede får ingenting!

Nå, men nu hedder overskriften noget med effektiviteten, så det går jeg lige tilbage til, for hvor effektive er mange af vore højtlønnede kommunale ansatte, når det kommer til stykket? Jeg har også hørt, at i en privat virksomhed, er gagerne en del større end i de tilsvarende stillinger i kommunerne. Men jeg tror også, at hvis “effektiviteten”, for den kommunale ansatte, overføres til en privat virksomhed, så hørte den ansættelse nok ikke til de længerevarende.

Skattesagen
Her på Bornholm har vi den 13. marts i år fået en ny kommunaldirektør – i ansættelsen af Peter Loft! Peter loft har en fortid som departementchef i Skatteministeriet, men på grund af skattesagen, Thorning/Kinnocks, blev Peter Loft “hjemsendt” fra sin stilling – men med løn for de efterfølgende næsten fire år. Den havde nok ikke gået i det private regi.

Det private 
Når vi så taler om det private arbejdsmarked, så kræver det en del kompetencer for at bestride en sådan stilling.

Da skattesagen, Thorning/Kinnocks, var på sit højeste, mindedes jeg, at Peter loft udtalte, at efter denne sag, kunne han ikke engang gøre sig håb om, at få en stilling som pedel i en skole. Nå ja, han har sikkert heller ikke søgt en sådan, men en stilling som kommunaldirektør på Bornholm, til en hyre på 1,9 mill om året, er vel heller ikke at foragte.

Men tilbage til omtalte kompetencer, for det lader til, at chefer/direktører, i det kommunale regi, her har noget af et ømt punkt, for det er ikke småpenge, som kommunerne må ud med, for at betale sig til ekspertbistand i det private.

Så af og til strejfer det mig, om disse højtlønnede personer i kommunerne, med diverse aftrædelsesordninger i millionklassen, nu også er deres gage værd!

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *