Junibilleder fra Nordsjælland

Efterhånden er det igennem flere år, at fotografen, Joel Andersen, trofast har sendt mig sine naturbilleder hver måned – og denne måned er heller ikke blevet svigtet. Hver gang jeg ser hans billeder, bliver jeg lige forbavset over den kvalitet, han formår at holde sig til, og igen – denne gang er heller ingen undtagelse.

De første billeder er fra Melby Overdrev – og er af edderkopper.

Edderkopper
Her kender jeg et par stykker, som allerede er stået af – af skræk, bare ved at se billederne.

Nu tænker jeg ikke bare på mine børnebørn, for rigtig mange kan slet ikke klare at se en edderkop! Ikke engang på billeder. Lidt underligt, for vi har slet ingen farlige edderkopper i Danmark.

Tasmanien
Det kan godt være, at jeg har fortalt denne historie før, men den kan sagtens tåle en gentagelse.

I arbejdslejren i Wayatinah, boede vi langt ude i den australske natur – og her var der både slanger og giftige edderkopper. Om aftenen sad vi to danskere og spillede kort med en indfødt fra New Zealand, en maori, samt Jim, en aboriginer.

Jim havde en stor fugleedderkop som husdyr – og som Jim sagde, så tog den alle de giftige edderkopper, så den havde jeg bare at lade være i fred.

Jeg tror nok, at jeg holdt mere øje med gulvet end mine kort, når vi sad hos Jim.

Joel Andersen skriver om billederne: “På det første billede sidder edderkoppen i sin retræte og venter på bytte. På det næste er den klar til at hugge giftkrogene i byttet. Og på det sidste er den godt i gang. Den er åbenbart ikke bange for nogen, som er større end den selv”.

Sommerfugl
Samme dag som edderkopperne kom i kassen, mødte fotografen denne flotte sommerfugl, som han mener er en engblåfugl. Jeg tager ham på ordet, for jeg kan heller ikke komme frem til andet.

Engblåfugl har et vingefang på op til 33 mm. Hannen kan genkendes på, at oversiden er mørk violblå med en noget smal sort kant og fremtrædende vingeribber. Da hunnens overside er over i det brune, må dette billede være af en han.

Fra haven i Kregme
De sidste billeder har fotografen ikke behøvet at gå langt efter, for de er hjemme fra haven i Kregme, og her træffer vi først det lille gule møl.

Det er altså ikke bare mig, der ikke har stødt på denne lille fyr, for Joel Andersen har heller ikke set den før.

Min undskyldning er, at jeg nok heller ikke ser efter den slags ude i haven, men når en naturfotograf ikke har set den før, så hører den nok til sjældenhederne.

Men på denne dag, var der åbenbart andre gule insekter på spil i haven, for også en gul flue kom forbi fotografens objektiv, og det er vist heller ikke hver dag, man ser en sådan fætter.

En trolhassel
Nej, det er ikke et billede af en troldhassel vi nu skal se på, men hvad en troldhassel kan gemme på – og ja, det lille gule møl, havde forøvrigt også forvildet sig ind i den samme troldhassel.

Her støder vi på en gåsebille og en skorpionflue. Men de er ikke de eneste der beriger denne troldhassel med besøg, for der kommer hele tiden besøg af mange forskellige arter, så måske ser vi andre billeder på et tidspunkt fra denne del af haven i Kregme?

Skorpionfluen har vi stødt på før. Selve navne “Skorpionflue”, varsler næsten noget farligt, men fluen har fået dette navn ved bagkropsformen, der ved hannen kan minde noget om en skorpion – derfor.

Langt de fleste skorpionfluer har “hovedkapslen” trukket så langt ud, at den ligner en snude – hvilket den altså ikke er.

Klik på billederne, og du får dem at se i en helt anden størrelse!

Foto: Joel Andersen ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *