Blasfemiparagraffen er afskaffet

Folketinget vedtog i dag at afskaffe blasfemiparagraffen – kun socialdemokratiet stemte imod afskaffelsen. Paragraffen i straffeloven er § 140, hvor der står følgende:

»Den, der offentlig driver spot med eller forhåner noget her i landet lovligt bestående religionssamfunds troslærdomme eller gudsdyrkelse, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder.«

Nu er det ikke sådan, at vore dommere bliver arbejdsløse ved denne afskaffelse, da det er yderst sjældent, at denne paragraf bliver anvendt.

Jeg bifalder helt og fuldt dette tiltag, da denne paragraf intet har at gøre i en dansk straffelov, da religion er en privatsag – og intet andet. I dagens Danmark er religionen ingen “magtfaktor” – mere. Eller sagt helt firkantet, vi er et sekulært samfund, hvis nogen er i tvivl?

Det kan blive spændende at opleve, hvad dette kan føre med sig i diskussioner om religioner, hvor ingen mere kan frygte en anklage efter § 140.

Færøerne
På Færøerne er homoægteskaber nu blevet tilladt. Det er ligesom denne tilladelse er gået lige hen over hovedet på det sydlige Danmark. Men på Færøerne er dette skridt meget stort, for her har bøsser og lesbiske nærmest været “lovligt vildt”.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *