Bornholms Tekniske Samling åbner 1. maj

Vinterens mørke er ovre, og vi har igen indført sommertid – vi har hele den gode tid lige foran os – og ikke nok med det, for den 1. maj åbner Bornholms Tekniske Samling (BTS) igen.

Ligesom de øvrige år, er der noget nyt at se i de mange haller på Østre Borregård, der ligger på Borrelyngvej 48 ved Allinge.

Frivillige arbejder
Jeg havde planer for, at deltage i vinterens aktiviteter, men forskellige ting har desværre forhindret mig i at deltage.

Dette har dog ikke bevirket, at der ikke er udført noget på Østre Borregård, for jeg skal da love for, at der er blevet gået til den i denne vinter.

Den 18. marts afviklede vi den årlige generalforsamling i Kærnehuset i Allinge. Bagefter tog vi alle en tur op på BTS for lige at skimme resultaterne af de frivilliges vinterarbejde, og jeg blev glædelig overrasket.

Lofterne, over bl.a. grafisk afdeling, er blevet renoveret således, at det fremstår i et helt nyt og færdigt look for et Bogtrykkeri. Men også andre steder har de frivillige været omkring for at sætte nye lofter op. Også stuehuset har fået sig en ordentlig omgang. Vore gæster kan endnu engang glæde sig over den indsats, der er blevet lagt for dagen i de lange mørke vintermåneder.

Jubilæum
Den 4. maj har BTS jubilæum, da det er 15 år siden udstillingen åbnede på Østre Borregård. Denne dag skal selvfølgelig markeres. Jeg selv er at finde som kustode hver tirsdag, hvor jeg deler vagten med Karen fra Vestermarie – ligesom sidste år.

Nyt på BTS
BTS har indkøbt modeltog af DBJ – materiel, som vi har købt af Christians Holm fra Helsingør. Her er et eksempel af modellerne: BJ5, oprindelig RNJ5, Jung 1902 til RNJ 1902, 1- C1, ophugget 1937. Modellen byggeår 2012. Oprindelig en LGB 20701 (Zillertal). Frontløber tilføjet, sidekassen afkortet, skorsten, ledningsgang og dome ændret, div. rør tilføjet.

Joh, vi har helt styr på det, vi har stående på udstillingen – og om en måned, er vi helt klar til at modtage årets første gæster 🙂

Du må endelig ikke gå glip af denne unikke udstilling, der kun bliver større og større for hvert år. Vi har 4000 kvm under tag, og selv om det er meget at råde over, kan vi sagtens bruge endnu mere plads – og det er også det vi bl.a. arbejder på for tiden.

Så – Velkommen på familiemuseet, Bornholms Tekniske Samling. Vi passer på fortiden for eftertiden.

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *