Bornholm Express – der var engang

For ikke så mange år siden havde vi “Bornholmer Expressen”, der bl.a. havde sejladsen mellem Allinge og Simrishamn i Sverige.

Så blev den daglige post taget fra det gode skib og lagt over til flytrafikken, og dermed blev det afgørende økonomiske grundlag fjernet med et hug, og Bornholm Express blev solgt til Frankrig. Billederne i dette indlæg er taget i Simrishamn den 13. august 2009.

Christiansøfarten
Bornholm Express sejlede også på Christiansø, og var dermed et rigtig godt alternativ til den faste forbindelse, som normalt var med skibet “M/F Ertholm”. I dag er det kun M/F Ertholm, der tager passagerer til og fra Christiansø.

Men ellers – hvad er det så vi husker fra Bornholm Express? Joh, Skibet var bygget af aluminium og var et relativt hurtigt skib. Skibet blev bygget i 2006 på Damen Shipyards i Singapore, men blev allerede solgt til Frankrig i 2014.

Selv om skibet var relativ hurtigt, så kunne det godt knibe lidt med sødygtigheden, for det gode skib rullede en del under bølgehøjder på over 1½ meter, og hvis bølgehøjden var endnu højere, fik man rigtig meget for pengene – hvis man da ellers var til en rigtig god gang søgang?

Simrishamn og bussen
Den lille svenske by, Simrishamn, er en rigtig lille hyggelig havneby, og den kan jeg faktisk godt savne i denne forbindelse – selv om jeg ikke benyttede denne færgerute ret meget.

Det var også en anden slags buskørsel end den sædvanlige fra Ystad til København, idet buschaufføren på Simrishamnruten altid havde “et eller andet i ærmet”! En dag, da var vi godt på vej med bussen mod København, kom chaufføren med denne chokerende meddelelse, at tunnellen mellem Peberholm og Amager stod under vand, så vi blev nødt til, at køre over Helsingborg, og tage færgen over til Helsingør.

Den bemærkning lod den gode chauffør lige stå et øjeblik, så den rigtig kunne bundfælle sig hos passagererne.

Herefter fortsatte han sin “information” – for kort efter gik det op for alle, at selvfølgelig stod tunnellen da under vand – idet den jo var bygget under vandet! Ikke et øje var tørt længe efter.

Til næste år skal vi så have et andet rederi til at besejle ruten Rønne Ystad, og hvad det nye skib så skal hedde, er der gået lidt konkurrence i. Et forslag er “Bornholmerexpressen”, nok ikke så dumt et forslag, da vi stadig har mange gode minder fra en nedlagt skibsrute.

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *