Nu er det nok!

Den besynderlige økonomiske farce i PostNord har tilsyneladende ingen ende. Der bliver trukket kr. 800 mio ud til aktionærerne, hvor der i samme åndedrag bliver offentliggjort, at PostNords danske afdeling skal have en kapitalindsprøjtning på kr, 2,7 mia – som skal kradses ind via de danske skatteborgere!?!

Det i sig selv er konkurrenceforvridende for det private arbejdsmarked, der beskæftiger sig i samme branche, så allerede her hopper kæden af.

Den store økonomiske krise i PostNord har da også medført, at fire tusinde medarbejdere kan forvente en fyreseddel i den nærmeste fremtid.

Store lønninger og kæmpe bonus!
Det næste vi så må læse er, at PostNords chefer, der i forvejen har svimlende lønninger, har modtaget store bonusser – da det er lykkedes dem, at få endnu mere ud af den almindelige postarbejder til en lavere løn!

Mentaliteten med, at direktører og chefer rager til sig – på bekostning af den almindelige arbejder, er direkte kvalmende.

I dagspressen kan vi læse os til, at PostNord cheferne bestemt ikke har manglet noget i lønningsposen, på trods af det dårlige regnskab! I årsregnskaber fra 2011 til 2015 viser store lønstigninger til virksomhedens øverste ledelse.

En stor bonus gik til tidligere finansdirektør Henrik Rättzen. Fra 2012 til 2013 steg Henrik Rättzen månedsløn med 28.000 kroner, så en gang om måneden kunne manden glæde sig over kr. 508.000.- på lønkontoen.

Det sidste skal vist også lige med, bare for lige at forstå, hvor meget direktøren har raget til sig, – for når man nærlæser PostNords årsrapport for 2015, finder man ud af, at samme Henrik Rättzen modtog kr. 6,8 mio – for fire og en halv måneds arbejde.

Nok er nok!
Hvorfor skal vi blive ved med at finde os i disse kæmpelønninger og bonusser på bekostning af den almindelige lønarbejder? Nok er nok, for dette må altså have en ende – for regningen bliver lige sendt videre til os skatteborgere! Skal vi blive ved med at finde os i det?

Foto: Lene Krog, ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *