Tyrkiet, Erdogan og demokrati

Okay, jeg ved at der bliver skrevet en del om emnet for tiden, så mit besyv drukner nok i debatten, men derfor kan jeg da godt have en mening om dette meget sprængfyldte emne.

Stemmeret og valgkamp
Vi har fået oplyst, at tyrkiske borgere i udlandet har stemmeret til deres oprindelige hjemlands politiske afstemninger – og det benytter Tyrkiets Præsident Erdogan sig selvfølgelig af – for manden vi have endnu mere magt. Det er det, det hele drejer sig om!

Min datter, der havde boet i Norge i 10 år ved vort sidste Folketingevalg, havde ingen stemmeret til Folketingsvalget i Danmark. Det er lige her kæden hopper af i forståelsen for, at tyrkiske statsborgere i udlandet har ret til at stemme i hjemlandet!

Dernæst kommer Tyrkiets “ret” til at føre valgkamp i andre lande end deres oprindelige hjemland – og især, når det falder sammen med det andet lands egen valgkamp. Og det gør det i Holland!

Helt ærligt, jeg fortsår godt Hollands uvilje imod Tyrkiet vil føre valgkamp i Holland. Tyrkiets valgkamp er i Tyrkiet, og der findes TV og internet til den slags i udlandet. Holland er for hollændere i den slags spørgsmål, og så er den ikke meget længere!

Tyrkiet og Erdogan
Vi har været vidne til, hvordan demokrati opfattes i Tyrkiet – eller rettere, under Erdogans styre. Her bliver alle, der ikke har samme mening som præsidenten, jagtet og fængslet. Selv tyrkere, der bor i andre lande, og som har en anden mening end Præsident Erdogan, bliver jagtet – ja, andre tyrkere bliver opfordret til at stikke deres landsmænd, der har ytret sig anderledes end deres præsident. Det er netop sådan Præsident Erdogan opfatter demokratiet!

Lars Løkke Rasmussen
Her sidst i marts, var der aftalt et møde mellem Tyrkiets premierminister, Binali Yildirim, og Danmarks Statsminister, Lars Løkke Rasmussen (LLR) og helt naturligt har LLR udsat dette møde, idet Præsident Erdogan er kommet med så hårde angreb mod Hollands styre, så et møde i Danmark ville være en hån imod Holland – for vi bakker selvfølgelig Holland op i denne sag!

Det mest tragisk-komiske i sagen er, at Tyrkiet har bedt om en uforbeholden undskyldning af Holland, der i sagens natur har nægtet to tyrkiske ministre adgang til Holland.

Tyrkiet og EU
Tyrkiet har længe ønsket forhandlinger om en optagelse i EU, men med denne sags udvikling, bliver der, om muligt, en endnu større kløft mellem EU og Tyrkiet. Hertil kommer også, at i og med at Præsident Erdogan vil have endnu større magt i Tyrkiet, er han ligeledes kommet et endnu større skridt videre med, at gøre Tyrkiet til et totalt islamisk styre, og det i sig selv gør det endnu sværere at blive optaget i EU.

Foto: Randi Krog Belseth, ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Tyrkiet, Erdogan og demokrati

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Helt-helt enig i dine betragtninger!Jeg er princippielt modstander af dobbelt statsborgerskab,i mine øjne kan man “ikke tjene 2 herrer”!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *