Wan Buddha dage i Thailand

Min fætter fra Thailand er bestemt ret god til at sende mig billeder og tekst fra Thailand, så derfor er der ikke ret langt til, at jeg hellere end gerne vil dele denne glæde med mine læsere på bloggen. Dog er det ikke alt, jeg sender videre på bloggen, uden det skal opfattes som censur, for over 20 billeder med tekst fylder altså en hel del!

Fuldmåne i februar
Det var blevet februar, og når det er fuldmåne i februar, starter den første af årets to store Wan Buddha dage, hvor alle byens borger besøger Templerne.

Allerede fra tidlig morgen kommer folk og køber lys og røgelsespinde og vandre tre gange rundt om Templet. Det er noget, der bliver gjort hele dagen, da borgerne i byen har forskellige arbejdstider. Desværre er det ikke en automatisk fridag for alle, og samtlige udskænkning- og musiksteder er lukket den dag, og der må ikke sælges alkohol fra forretningerne.

Wan Buddha dage
De offentlige kontoer, samt Banker og skoler, er også lukket, og fordi Wan Buddha falder i en weekend, hvor det normalt er en fridag, så får alle fri om mandagen (prøv lige at foreslå det i Danmark, det vil udløse et ramaskrig).

Omkring klokken 18 samles man ude foran templet, og i en times tid får munkene sagt en masse ting, som jeg ikke forstår et muk af (det kan minde en smule om, når de katolske præster taler Latin i deres kirker). Munkene i Thailand taler Pali.

Så er det byen Ubons kendisser (billedet oven over), der givet klosteret gaver, og en ting der er vigtigt i Buddhismen, er, at det er en ære, at få lov til at give noget væk til Buddhismen, og det ser man tydeligst hver morgenen, når borgerne får lov til at give munkene noget mad, som de kan spise senere på dagen. Når alle lysene og røgelses pindene er tændte, begynder den store forsamling, på flere hundrede mennesker, at gå rundt om hele det store templet tre gange, og selvfølgelig med de ”helligste” munke, og byens spiser i front.

Med tilladelse fra min fætter i Thailand. ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *