Tågen letter

diset-dag-01Endnu engang har naturfotografen beriget bloggen med sine billeder, som er taget onsdag den 14. december i den Nordsjællandske natur.

Billedserien er helt helliget det smukke landskab, der spejler sig igennem morgendis og tåge, hvor man lige kan skimte solen igennem.diset-dag-02

Tågen letter
I 1920 komponerede Carl August Nielsen “Tågen letter” – og jeg bilder mig ind, at de fleste danskere er meget bevidst om dette meget smukke musikstykke. diset-dag-03Og det er da også det, der først falder mig ind, når jeg ser på disse smukke billeder – for der er bestemt en sammenligning.

Selv om Carl Nielsen er verdensberømt i Danmark med “Tågen letter”, så skrev fynboen omkring 350 sange, seks symfonier, tre koncerter, to operaer og meget andet. Carl Nielsen blev født på Fyn i 1865 og døde i København i 1931.

Se lige en ekstra gang på billedet oven over, for her ses faktisk “en hvid regnbue” oven over motivet.

diset-dag-04Lys og modlys
Vi har før set, at Joel Andersen mestrer billeder i modlys, og det får vi også et eksempel på i dette indlæg.

taagen-letter-01a

Billedet til venstre kunne jeg lige så godt have oplevet her på Bornholm – på en af mine mange cykelture i disse meget fugtige vintermåneder, hvor billedet lige under er et ægte modlysbillede.

taagen-letter-02a

Fanger øjeblikket
Når man tager Joel Andersens billeder på dette indlæg, kan de umiddelbart tolkes som det vi normalt ser i diset og tåget vejr, men ved nærmere eftersyn, har fotografen lige netop fanget det øjeblik, i dis og tåge, som alle vi andre slet ikke ser, hvilket bl.a. billedet til venstre er er ret godt eksempel på.

Kendte motiver
Jeg genkender alle disse motiver – som jeg til

taagen-letter-03-kopi_atider ser på mine cykelture på de bornholmske landeveje, så derfor får jeg jeg et lidt andet forhold til de fotos når jeg ser dem.

Men alle, som bare jævnligt færdes ude i naturen, vil smile genkendende over denne billedserie – og måske – næste gang de tager en vandretur i dis eller tåge, tænke lidt mere over, hvilke strålende motiver naturen servere lige for næsen af dem?

Klik på billederne, og du ser dem i en helt anden størrelse!

Foto: Joel Andersen ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Tågen letter

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Ja-Det er meget flotte billeder-han er bare dygtig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *