Supermåne over Tejn

maane_13I aftes havde vi lejligheden til at opleve en rigtig supermåne for første gang i 68 år på Bornholm, for så længe siden er det, at Månen var så tæt på Jorden.

maane_9

Det skulle selvfølgelig udnyttes, men da jeg ikke er i besiddelse af et objektiv til dette formål på min Canon EOS 50D (jeg prøvede selvfølgelig alligevel med de objektiver jeg har), måtte jeg ty til mit Canon G9.

Manuelt
Ret hurtigt fandt jeg så ud af, at Autoknappen ikke er egnet til dette formål, så det var bare i gang med at indstille apparatet – som selvfølgelig skulle placeres på en trefod, for ellers kunne jeg godt opgive det.

maane_12

Nu arbejder tiden ikke ligefrem sammen med en fotograf i dette tilfælde, og da månen steg videre op over Østersøen, kom der også “sløreskyer” ind over månen, det gjorde det bestemt ikke nemmere.

Dog er det alligevel lykkedes mig, at tage et par acceptable billeder, og med en viden om, at det øvrige Danmark nærmest har skydække og regn, skal jeg bestemt ikke klage over resultatet.

Klik på billederne, og du ser dem i en helt anden størrelse!

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *