Fotos fra Fyn rundt, 2015

0001Jeg har deltaget i en hel del motionscykelløb efterhånden – og skrevet lidt om dem her på bloggen, men denne fotoserie drejer sig ikke om et motionscykelløb, men om en af mine nære arbejdskammerater, 0005
Jens Einar Haagensen, fra Odder, der var taget på en cykelferie på Fyn i 2015.

Super motiver

Det har været meget svært at udvælge enkelte motiver, for hvis det er noget, den gode Jens Einar har flair for, så er det gode motiver.

Jeg vil ikke gå ind i de enkelte motiver, da jeg vil lade billederne tale for sig selv. Dog vil jeg lige lade et ord falde for de to første billeder, der er fra Den Gamle Lillebæltsbro, – fra den jyske side, og når man tager cyklen over, er der også tid til at tage et billede af den nye bro, som efterhånden har en del år på bagen.

0010Slægt fra Fyn
Min egen slægt, fra min farmors side, stammer fra Fyn – fra en gren vi kalder for “Åsumslægten”. Vi har også engang haft et sommerhus i Midskov ved Dalbybugten i nærheden af Kerteminde, så helt ukendt er jeg nok ikke med Fyn.

0018

Jens Einar Haagensen
Når jeg ikke kaster mig ud i beskrivelse af de fotos i indlægget, hvad havde jeg så tænkt mig at skrive om? En god idé ville jo være, at skrive lidt om manden bag disse billeder, så det er det jeg vil gøre.

0020

Da jeg første gang mødte Jens Einar, var han tillidsmand for trykkerne på Bording Formulartryk A/S i Odder. Nogle år senere delte vi kontor i samme virksomhed, hvor udgjorde et godt makkerpar i opgaverne for Miljø- og kvalitetsstyring – og det var bestemt ikke kedeligt, skal jeg lige hilse og sige.

Desværre havde Bording en anden tanke for vore fælles fremtid, så jeg sad herefter alene tilbage på posten for Miljø- og kvalitetsopgaver, hvor Jens Einar fik andre opgaver på kontoret. Men vort bekendskab gik lidt ud over kontoret på Bording i Odder, da vi havde samme lidenskab for lange cykelture – og vi havde da også taget nogle gode træningsture sammen i det Østjyske.

0022Aarhus København
Jeg tror, at det var det andet løb af slagsen for “Aarhus København”, at vi var på hold sammen under det nystartede “Team Odder”.

Ledelsen i den nystartede motionscykelklub havde fundet ud af, at vi skulle følges hele vejen over til København, og ikke nok med det, så var der også morsomme indslag på programmet, – så som morgenkaffe med Borgmesteren på Rådhuset i Odder.

Der var også indslag med sange på hvert depot under turen – og så havde vi også en politimand med på holdet, der under turen stod i direkte kontakt med en udsendelse i radioen.

0042

Men, det var synd at sige, at der var noget konkurrencemoment lagt ind, hvor samværet helt klart var i højsædet. Den er ikke let at kapere for en gammel cykelrytter, så jeg måtte æde en del i mig under turen.

Nå, for at gøre en lang historie kort, så havde Jens Einar heller ikke så meget tålmodighed med de indlagte “forhindringer”, og midtvejs mellem Vissenbjerg og Halskov, dampede jeg selv af sted alene fra resterne af Team Odder.

Omkring midnatstid  kom jeg i mål i Herlev, men der havde Jens Einar allerede været i mål et par timer. Det sidste af Team Odder kom i mål tidligt på morgenen – lige inden tidsgrænsen – men den gode politimand var i mellemtiden stået af i Halskov.

0100Årets efter blev Aarhus København kørt på en helt anden måde, for nu var der gået cykelløb i den!

0255

 

 

 

 

 

 

 

Nordkap
Efter jeg gik på efterløn, gik det stærkt med afviklingen af Bording A/S i Odder, herefter måtte Jens Einar se sig om efter et nyt arbejde.

0051
Men den gode mand havde det lige som ræven i skoven – han havde flere udgange. Ud over, at være typografisk trykker, var Jens Einar også uddannet som skolelærer, og så var det bare om, at komme tilbage til ungerne i klasseværelset.

0076

Men det forhindrede ham ikke i, at dyrke sin lidenskab til friluftslivet, for han tog bl.a. sit lille étmandstelt på cyklen, med al tilbehør, på en rejse til Nordkap, hvorefter han cyklede tilbage til Danmark, og så gjorde det bestemt ikke noget, at han havde taget sit kamera med på turen.

Og i 2015 tog han Fyn rundt, og kameraet var igen med på turen.

0095

Klik på billederne, og du får dem at se i en helt anden størrelse!

Foto: Jens Einar Haagensen, ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *