Trollingens første dag

SvenskereJeg tog 1½ time på havnen i går aftes, så havde jeg fået nok. Det var sgu for koldt – og med det i mente, at jeg lige havde overstået en sygdom, hvor jeg tabte 3 kg – på 3 dage, så gik turen hjem igen til varmen på Krogen.

På billedet til højre er det svenske fiskere, der, efter dagens fiskeri, hygger sig med øl og bitter på bordet

Finland
I år deltager der hele 19 finske både, så noget siger mig, at svenskerne får kam til deres hår i denne konkurrence, og de første indvejninger tegnede da også på, at det kan blive til en finsk dominans. Men der er jo laks, der bliver sat til side, for at blive vejet noget senere i værfts hallen under det direkte TV-program om Trolling Master Bornholm. Og det var netop her, der blev lavet noget om på stillingen.

laksIkke de store laks
På min runde kunne jeg godt fornemme, at selv om det var gode laks, der blev landet i Tejn, så ville de ikke komme i nærheden af noget, der lignede 20 kg – men jeg kunne ikke vide, hvad det gemte sig i bådene.

I sidste uge fangede en dansk fisker en laks på lidt over 24 kg, så de helt store laks fantes jo derude i vandet. Meeeen, fangstdagen havde kun været fra kl. 12:00, så det tegnede kun til, at blive lidt større laks – uden at nå det helt store!

jawsDagens vinder
Det viste resultaterne da også, da de efterhånden indløb på skærmen. Den største laks blev fanget af den nordjyske fisker Peder Elberg fra båden “Jaws”.

Det bev en kendsgerning da vægten standsede på 11,780 kg – og ikke nok med det, så blev “Jaws” også dagens bedste båd. Dette indbragte tilsammen en dagspræmie på kr. 5.500,- til fiskeskipper Peder Elberg.

De to første pladser blev besat af to danskere, derefter fulgte en finsk båd og så en norsk. Først herefter kom der en svensker på tavlen. Men der er tre tage endnu, så meget kan ske.

Dog vil jeg ikke skrive det helt store på bloggen, men derimod opfordre mine læsere til, at tage til Tejn for at opleve Trolling Master direkte, for her på havnen får man først den helt stor fornemmelse af stemningen i denne meget store fiskekonkurrence.

 Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Trollingens første dag

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Tage til Tejn for at se på fisk!-Det er sgu for koldt!

  2. Erik Krog skriver:

    På lørdag lover de 14 graders varme, samt en vind på 5 m/s, så kombardo til Tejn 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *