Flot start på Trolling Master i Tejn

IMG_7123aI dag, præcis kl. 12:00, blev årets Trolling Master Bornholm skudt igang på ydermolen på Tejn Havn. 368 både begav sig ud på Østersøen for, at deltage i fangsten af årets største laks.

Hård konkurrence
Og lad nu være med at tro, at det hele kun er for sjov, for det er en hård konkurrence, der udspilles sig mellem deltagerne på Østersøen i de næste fire dage – og det er vel de fleste af Østersølandene, der er repræsenteret her på Bornholm i dag, hvor også Norge, som de plejer, er med at finde i feltet af de mange trollingbåde.

IMG_7162a

IMG_7137b
Fire dage i Tejn
Og det er netop de næste fire dage, der er årets begivenhed her i Tejn, for i de øvrige 361 dage på året, sker der ikke meget i det, der før var Bornholms næststørste fiskerihavn. Lidt sørgeligt!

Nå, det kan jeg ikke blive ved med at tærske langhalm på, det må andre tage sig af, imens vil jeg nyde dagene på havnen. Det eneste vi lige nu mangler – er solen. Lidt paradoksalt for Solskinsøen, men lige for tiden er her ikke meget varme at hente. Bare 5 grader udenfor, det er sgu ikke ret varmt her sidst i april!

IMG_7107aMange mennesker
Det var nu ikke så få mennesker, der havde fundet frem til Tejn i dag.

Vor “hovedvej” gennem Tejn var lidt af et kunststykke at passere, idet hele den ene side af vejen er udlagt som P-plads, så cykelstien er helt inddraget til formålet. Dette gjorde det ikke nemmere at passere for bilerne i begge retninger, idet cyklister blev hensat til kørebanen.

IMG_7120aHelikopter og vejrbil
TV 2 NEWS havde gravet dybt i lommerne for at dække arrangementet, selv en helikopter havde fundet frem til Bornholm. Dog syntes jeg, at den fløj lige lovligt lavt ind over de mange både ved starten?

Også en “vejrbil” havde fundet vej til havnen i Tejn, noget jeg ikke mindes at have set tidligere? Måske har den gode Peter Tanev bare lånt firmabilen?

IMG_7161aFlot start
Traditionen tro gik starten præcis kl. 12:00 for det første hold. I år havde jeg valgt en anden position på havnen, men det gjorde mine video og billeder ikke ringere, og så slap jeg for at blive mere høreskadet, mere end jeg er i forvejen!

Svenskerne
Nu glæder jeg mig til i aften, hvor vejningen finder sted for de største laks. Så vidt jeg husker, gjorde svenskerne rent bord sidste år, og jeg skal lige hilse og sige, at det gør bestemt ikke konkurrencen mindre spændende i år – for der er lagt i ovnen til svenskerne, så det vil være en slem bet, hvis svenskerne gør kunsten efter fra sidste år!

Klik på billederne, og du får dem at se i en helt anden størrelse!

 Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *