Jordbakterier og tørreovne

ek_1Bakterier
Jeg har søgt på nettet om, hvilken varmegrad man dræber jordbakterier med. Det får jeg ikke meget ud af, men en hel masse om, hvornår bakterier bliver udryddet ved stegning/kogning af kød, så jeg går ud fra, at vi taler om de samme temperaturer når fællesnævneren er bakterier!

Tørreovnen
Vor tørreovn, som vi anvender til bl.a. tørring af ramsløgblade, tørrer vi ved en temperatur på 70 grader. Bladene befinder sig i ovnen i næsten 3 timer. De tørrede ramsløg anvendes til en blanding med flagsalt, hvor saltet får en rigtig god smag i denne blanding. Til det formål dette anvendes til, vil der aldrig blive tale om en efterfølgende opvarmning, idet blandingen udelukkende anvendes som et ekstra krydderi/smagsforstærker til en færdig ret.

Hakket kød
Ved gennemstegning af hakket kød, forstås det således, at når temperaturen, på det koldeste sted (i midten), er 70 grader! Men ved langsom stegning, får man bugt med langt de fleste bakterier.

Bakterier dræbes
Bakterier, der udsættes for 65 grader i 15 minutter, dræbes lige så effektivt bakterier, der udsættes for 75 grader i 1 sekund.

Vi tørrer ramsløgblade over 2-3 timer – ved 70 grader, så jeg er helt tryg ved denne process. I manualen står der heller intet om blanchering, hvilket jeg nu forstår grunden til.

 Foto og ©: Erik Krog og Randi Krog Belseth
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *