En forårsdag på Solskinsøen

IMG_7084aI dag tog jeg en træningstur på cyklen. Vejret var flot med høj sol over Solskinsøen. Selv om DMI havde lovet omkring 2 mm nedbør, var det mere end svært at få øje på den melding.

Varmen lå omkring de 11 grader, så jeg kunne klare mig med cykelhandsker og ingen overtræk på mine cykelsko. Det tegner rigtig godt for et varmere vejr i nær fremtid.

Toppen af Bornholm
Jeg tog turen op over Hammershus, men først efter at have kantet mig gennem flere omkørsler i Allinge på grund af det store gravearbejde med fjernvarmen.

Efter jeg havde konstateret endnu større jord- og stenbunker, på grund af arbejdet ved Hammershus, end da jeg sidst var den vej rundt, kom jeg gennem Slotslyngen – og lige netop på denne årstid, står skovbunden meget flot med de mange anemoner, der breder sig som et væg til væg tæppe mellem træerne. Naturligvis måtte jeg af cyklen for at tage et par billeder.

IMG_7082aGode motiver i skoven
Også her, i hårnålesvingene, er der lagt stålplader over et gravearbejde tværs over vejen, dette gjorde, at bilerne bare kørte ekstra langsomt gennem disse meget kendte sving.

Og af en eller anden grund (måske solen?) havde billisterne så meget tid til overs, at de kunne hilse på en gammel cykelrytter, der stod og tog billeder af naturen. Men én ting manglede i søgeren. Den lysegrønne ny udsprungne bøgeskov lader vente på sig!

IMG_7089aKulvejen ved Rønne
Jeg havde ventet lidt mere af skoven nord for Rønne, men her må jeg ligeledes væbne mig med tålmodighed, for at få Danmarks største naturoplevelse i kassen. En dansk bøgeskov, omkring den 1. maj, er bare et kapitel helt for sig selv.

Turen hjemover gik bl.a. ad flere små veje mellem Nyker og Klemensker, inden jeg stak videre mod Allinge over bakkerne ved Olsker. Alt i alt en rigtig flot tur i den bornholmske natur, som også i dag levede helt op til sit kælenavn, Solskinsøen.

 Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *