Benzinpriser på Bornholm

I disse dag forhandler OPEC-landene (de olieproducerende lande) om et loft for olieproduktionen på verdens markedet. Dette vil så kunne medføre et stigning i prisen på olie – og dermed på vore benzinpriser.

Dette forehavende kan meget vel have noget dystre udsigter, idet Iran, der igennem en årrække har været ramt af restriktioner for salg af landets produkter, ikke er indstillet på en aftale. Tværtimod har Iran i tankerne at øge deres olieproduktion med 1 million tønder olie om dagen. Dette vil, i så fald, få olieprisen til at falde – stik imod OPEC’s hensigter!

Når så alt dette er skrevet, så undrer det mig, at vi her på Bornholm skal have større benzinpriser end i det øvrige Danmark. Priserne er lige steget op til kr. 10,30 for en liter 95 oktan, hvor det ovre på den anden side af vandet (København) stadig er til priser på under kr. 10,-. Ja, endda op til mere end 70 øre billigere end her på Bornholm! Hvorfor?

I forvejen har vi landets højeste priser på dagligvarer, og så er det jeg tænker på en vis person i Folketinget (der sikkert ikke har for meget mellem ørerne) påstår, at det er langt billigere at leve i udkantsdanmark!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *