Regn over Elverum

På en lille ø ved Hamar, har byen deres mindesmærke for ofrene på Utoya

I disse dage øser regnen ned over dele af Norge, ja endda så meget, at der er stor fare for jordskred på flere lokale områder i landet.

Selv om det også regner her i Elverum, så er det slet ikke i de mængder – endnu – men det er nok til, at vi må indstille arbejdet på taget.

Madstedet, Triangel Café, var ganske godt besøgt

Dagen blev så brugt til en tur til Hamar (byen, der engang har været afholdt Vinter-OL i). Her regnede det ikke så slemt, så vi fik lige en gåtur rundt i byen, som jeg ellers kun delvis kendte fra banegårdens side.

Min datter, Randi, kunne så fortælle, at rigtig meget var ændret i midtbyen – og meget mere var i vente.

Dog er det sådan i Norge, at hvis en bygning har en historisk værdi, så må der ikke ændres på den – selv om den er ved at falde sammen. En lidt underlig holdning, der kun understreges ved de nye bygninger, som skyder op omkring de noget faldefærdige bygninger.

Pasta og hvedebrød får blodsukkeret op i gear

Et madsted i Hamar

Vi kom selvfølgelig også lige ind på et mindre madsted, Triangel Café, i Hamar, hvor Randi har et rabatkort til.

Igen fik vi en god salat, som en diabetiker kan spise med sindsro. Og dog, til salaten var der pastaskruer til, samt hvedebrød, og disse to ting er garant for blodsukkeret vil stige en hel del. OK, jeg havde insulinsprøjten med, så der var ingen ko på isen.

Ligesom i Tejn på Bornholm, er der et mindeanker i Hamar

Ved havnen

Inden turen igen gik hjemover til Elverum, gik vi lige en tur omkring havnen. Mørke skyer var også begyndt at trække sig tæt sammen over byen, så den stod helt sikkert på regn hele vejen til Elverum. Og ganske rigtigt fik vi ret i denne forudsigelse.

Ståle

På vejen hjem kom vi forbi byens fodboldstadion, der hvor holdet HamKam holder til. Forøvrigt det sted, hvor FCK’s norske træner, Ståle Solbakken, sidst havde en trænergerning i sit hjemland. Jeg undrer mig lidt over, at samme Ståle Solbakken ikke vil være landstræner i Norge – men hellere træner for et dansk fodboldhold? Det højeste en træner kan opnå, må da at være landstræner i sit hjemland? Men, det er sikkert mig, der har misforstået noget!

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *