Landvindmøller på Bornholm!

Vi har landvindmøller på Bornholm, også nær bebyggelse. Disse beboeres
oplevelser burde tages med i overvejelserne.

I de sidste par år har det været debatteret kommende planer for store havvindmølleparker ud for Bornholm – men nu har tonen pludselig fået en anden lyd, idet “man” har fundet ud af, at der er meget mere økonomi i, at have vindmøllerne på land!

For 11 år siden (mener jeg) var jeg på kursus i Allinge, hvor der bl.a. var en kursusdeltager, som boede ikke så langt fra nogle vindmøller. Manden gik ind for vindenergi og et grønt miljø, så på den front var alt fint.

Oplevelsen 

Men oplevelsen, at bo så tæt på vindmøller, havde nær ved at tage livet af manden. Den samme lyd – døgnet rundt – blev et mareridt for alle. Manden fik hypnose for at komme over det, men lige lidt hjalp det – efter kort tid var han tilbage igen med desperationen i øjnene.

Nu håber jeg, at de ansvarlige personer, her på Bornholm, tager de lokale beboere i ed – inden de godkender projektet. Der vil så også være et økonomisk spørgsmål i projektet, idet de nærliggende huse sikkert falder en del i pris!

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *