Fra Tejn til Svaneke og Dueodde

Joh, torvet i Svaneke tager man aldrig fejl af – og da slet ikke Bryghuset

Vi har haft besøg fra det Synnejyske her i weekenden, og selv om det kun drejede sig om et par dage, skulle vi selvfølgelig lige en tur omkring på Solskinsøen, der i dag viste sig fra den noget mere blide side, end det vi har været vant til i år.

Det var naturligvis familien, der var på besøg – i form af vor datter Lene, og hendes ældste barn, Kasper.

Mor og søn på indkøb i en slikbutik i Svaneke

Svaneke Torv

Kasper ville helt naturligt til Svaneke, da han tydeligvis kunne huske bolchekogeriet på torvet i Svaneke. Vi andre husker mest Bryggeriet, men der er altså også en aldersforskel på Kasper og os andre!

Bryghuset har ikke alene et stort udvalg af velsmagende øl, men også en restaurant, som jeg varmt kan anbefale. Vi har over i købet et stambord i Bryghuset, selv om det kun er et par gange om året, vi er i restauranten.

Møllen i Aarsdale er slet ikke til at komme uden om

Aarsdale

På vejen til Dueodde fra Svaneke, kommer vi forbi Aarsdale, hvor der findes en gammel – men meget velholdt hollandsk mølle.

Denne mølle har malet mel med vindens kraft siden 1877, hvor den i sin tid blev bygget. Møllen er helt utroligt velholdt, og alle der kommer den vej forbi, vil gøre sig selv en tjeneste, at tage denne mølle i nærmere øjesyn.

Møllen er yderst aktiv, og drives fortsat af familien – men nu på fjerde generation.

Den gamle mølle i Aarsdale maler næsten hver gang, man kommer forbi møllen
Vandet var ikke det varmeste, men nok til en mindre soppetur i Østersøen
Dueodde
Bornholms mest berømte badestrand, var selvfølgelig et mål i sig selv, og da det bestemt ikke er hver dag, vi kommer den vej rundt, skulle der ikke meget overtalelse til, før vi tog turen til sydøstspidsen af Bornholm.
Solen og varmen havde efterhånden indfundet sig på køreturen, men det var bestemt ikke nok til at tage en dukkert i Østersøens lokkende bølger. Nu havde vi heller ikke det nødvendige badetøj med, så derfor blev det bare til en soppetur langs strandkanten.
Østersøen var meget lokkende i dag, men vi nøjedes med soppeturen og den smukke udsigt
Indrømmet – det er en meget flot mark
Mod Pedersker
Turen tilbage til Tejn gik over Pedersker og Østermarie, Og på de smalle sogneveje kom vi forbi en mark med de flotteste markblomster – som Birthe mente jeg burde tage et par billeder af. 
Selv mente jeg, at jeg havde taget billeder nok for dagen, men jeg forstår da et vink med en vognstang!
Birthe var ikke den eneste, der havde fået syn på den mark, idet et par udenlandske cyklende turister havde fat i deres kamera for at få det billede i kassen.
Vinden gjorde sit til for de smukke markblomster
Foto og video: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *