Hvem skal/bør stemme?

Der blev debatteret rigtig meget på årets Folkemøde i Allinge – mon emner
som stemmeberettigelse/grænse også var et af emnerne?

Min datter i Norge er afskåret fra at stemme, idet hun har boet over to år udenfor Danmark!

Nu har hun også boet en del længere tid end de to år, som er grænsen for at stemme ved et Folketingsvalg i Danmark, men når man så ser på Norges grænse i samme regi, så er den på otte år, mens Sverige holder den oppe på ti år. Dog slår Tyskland dem begge ved, at have en grænse på hele 25 år!

Noget fortæller mig, at Danmarks grænse i dette spørgsmål bør revideres!

En IQ-grænse?

Nu kan jeg søreme også læse, at der er personer, som mener, at hvis man stemmer ud fra Lars Løkke Rasmussens bilagssager m.v., samt Helle Thorning-Schmidts skattesag og lign., så burde man blive hjemme som sofavælger.

Mener samme personer så også, at der bør indføres en IQ-grænse for, at kunne stemme ved et Folketingsvalg? Hvis vælgeren så stemmer efter en regerings løftebrudspolitik, hører det så også ind under samme kategori, hvor man burde blive hjemme på sofaen?

Vi skal godt nok høre/læse en del i disse valgtider, – fra personer, som selv mener, at deres IQ hører til i den høje ende af skalaen!

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *