Atlantis, en hollandsk tremaster

Det hollandske sejlskib – her ud for Tejn på Bornholm

Da jeg cyklede hjem fra Folkemødet i går eftermiddags, så  jeg et tremastet sejlskib ud for Tejn. Normalt sejler disse skibe ind i havnen, men “Atlantis”, som skibet er navngivet, lå for anker lige nord for havnen.

Min svaghed – sejlskibe

Jeg har alle dage haft en svaghed for sejlskibe, og navnlig denne type sejlskibe – som jeg desværre aldrig har sejlet med. Men synet af “Atlantis” i bugten gjorde, at jeg ret hurtigt kom af cyklen for at tage et billede.

“Atlantis” er oplyst som hollandsk passagerskib, med hjemsted i Amsterdam. Skibet stikker 4,4 meter i dybden, og er 42,5 meter langt. Bredden er opgivet til 7,47 meter, så helt lille er denne pragtfulde tremaster altså heller ikke. Skibet er bygget i 1905.

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *