Folkemødet -og sikkerhed

Igennem den sidste måned, har det meste af Nordbornholm været igang fra Kæmpestranden i Allinge og op til Kongeskærskolen, lige før Sandvig. Og i dag åbnede så Folkemødet i Allinge på Bornholm!

Motorcyklebetjente lige ud for Cirkuspladsen i Allinge

Mange politifolk –

De meget omtalte talere fra udlandet, hollænderen Geert Wilders og en repræsentant fra Gyldent Daggry i Grækenland, har udløst det største politiopbud, der nogensinde er set på Bornholm.

To betjente ved Domen – med skudsikre veste

I går, da jeg var ude på en træningstur, så jeg rigtig mange af de blå kendte politikassevogne, samt en større flok politibetjente, på et areal ved Allinge, og da jeg senere kørte til Brugsen i Tejn, blev jeg mødt at 10 politibetjente på motorcykler.

Der er slet ingen tvivl om, at der bliver passet rigtig godt på gæsterne på årets Folkemøde.

Det ses også på de mange besøgende i Allinge, at gæsterne på Folkemødet har stor tillid til politiets opgave – for ellers mødte der ikke 23.000 op i går. Men de mange betjente kunne ikke gemme sig i mængden, idet de var meget synlige i Folkemødets billede, hvilket vel også er en del af planen?

Også på havet var politiet til stede

– og mange besøgende

Folkemødet åbnede officielt kl. 14:00 i dag, hvor øens Borgmester, Winni Grosbøll (S), bød 8.000 tilhørere velkommen til årets største begivenhed på Bornholm.

Der er aldrig set så mange tilhørere til åbningstalen i Folkemødets fem årige historie.

Havnen var fyldt med sejlbåde, hvor gæsterne havde taget plads

En fyldt havn

Som skrevet har politiet opgjort antallet af dagens besøgende til 23.000 personer, hvilket er ret godt på førstedagen, der reelt kun er en halv dag, så det er ikke helt urealistisk, at vi når op over de 100.000 besøgende.

Havnen i Allinge er noget helt specielt – og som skal opleves. På denne tid af året, er der normalt ikke de mange besøgende i havnen. I dag var havnen fyldt til bristepunktet med alle former for skibe, hvor sejlskibene tog sin part af pladsen.

De mange skibe var bestemt ikke bare til pynt, da der var mange former for aktivitet på dækket, hvilket havde tiltrukket mange mennesker til denne meget smukke havn.

En rigtig god start på Folkemødet, hvor vejret var med hele vejen.

Speakers Corner midt på Cirkuspladsen i AllingeEt lille video ud over havnen i Allinge

Foto og video: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *