Der gøres klar til Folkemødet i Allinge

Folkemødets vartegn – Domen, på Cirkuspladsen i Allinge

Der er nu under en uge til starten går til Folkemødet 2015. I år venter vi over 100.000 gæster på toppen af Bornholm – eller for at være lidt mere præcis, i Allinge!

Et andet Folkemøde

Efterhånden er der blevet lidt mere erfaring for arrangørerne af Folkemødet, men i år er det alligevel lidt anderledes end de øvrige år. Folkemødet starter præcis en uge før vi går til stemmeurnerne for at stemme til folketingsvalget. Det alene vil sætte sit præg på Folkemødet! Men også invitationen af den hollandske Islam-kritiker, Geert Wilders, har fået en del her fra Bornholm til at takke nej til Folkemødet. Nu er jeg af den mening, at den værste invitation – er invitationen af den græske højreekstremistparti, Gyldent Daggry, da de har en del blod på hænderne for deres virke i Grækenland.

Om mindre end en uge vil denne gade være en del af
Folkemødet. Flere telte er allerede opstillet

Sikkerhedsrisiko

Nu er det op til den enkelte at vurdere, hvilke af de to nævnte, der udgør den største sikkerhedsrisiko, men det er helt sikkert, at arrangørerne har vurderet disse invitationer således, at Folkemødet befinder sig i en helt anden kategori med hensyn til arrangementets sikkerhed – idet vi nu kan forvente 10 gange så mange politifolk i år i Allinge!!! Dertil skal vi vel også være vidne til “lidt militærøvelse” i nærheden af Folkemødet!

Det er i disse smukke rammer Folkemødet er i

Min egen menig er, med hensyn til de to invitationer, at de ingen berettigelse har på Folkemødet, og jeg kan da godt frygte, at det er sidste gang, vi har set Folkemødet i de trygge rammer, som vi har oplevet i de forgangne år.

Dog forsikrer arrangørerne, at netop Folkemødet vil blive det mest sikre sted i Danmark i de dage fra den 11. – 14. juni. Jeg håber inderligt, at de får ret, for jeg glæder mig til endnu et Folkemøde.

Endnu kan Allinge klare Folkemødet, men hvis det bliver meget
større, kan det godt knibe med plads og overnatningsmuligheder

Folkemødet på Bornholm

For et par dage siden læste jeg en bemærkning om, at man dårlig kunne betegne Folkemødet som “folkelig”, da langt de fleste borgere i Danmark ikke har råd til, at rejse til Bornholm for at deltage i mødet!

Det er jo netop med den indstilling, at der bliver meget mere “udkantsdanmark” på landkortet, for det er ikke alt, der skal foregå i København og omegn.

Vi skal i det hele taget passe på, at vi ikke kommer til, at centralisere alt, for det giver alt for mange skævvridninger på landkortet – ja, selv her på Bornholm er der en tendens til, at samle alt i Rønne, så resultatet er blevet en masse til salg-skilte bare nogle få km udenfor Rønne – vel at mærke, skilte, der har bredt sig til resten af øen!

Af en eller anden grund er Folkemødet ikke blevet placeret i Rønne – så måske er der håb alligevel?

Ved denne meget smukke udsigt fra Cirkuspladsen, bliver den store tribune sat op, så der mangler stadig lidt endnu

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *