Motionscyklisten kan jages af alle

Politiet har åbenbart, i samarbejde med billisterne, fået til opgave at jage alle der bevæger sig rundt på en racercykel i trafikken. Det er sådan jeg opfatter den hetz, jeg kan læse om i dagspressen, samt læse om på facebook.

Dette er lovligt under cykelløb, og selv om cyklisterne trak ind
på en række, ville bilen komme ud over de dobbelte linjer under
overhalingen..

Jeg vil på intet tidspunkt forsvare de motionister, der under træning fylder en hel kørebane, ej heller dem, som cykler på kørebanen, hvor der er en cykelsti.

Så sent som i går morges så jeg en motionist cykle på kørebanen – ved siden af en cykelsti. Der er helt klart tale om en overtrædelse af færdselsloven i dette tilfælde.

På facebook ser man videoer af motionscyklister, som fylder en hel kørebane – det må de heller ikke!!

Men samtidig ser man også to fuldt optrukne linjer på midten af kørebanen, hvor billisten ikke må komme over – hvis færdselsloven skal overholdes.

Nu  skal motionscyklisterne ind på én række i dette tilfælde som vises på videoen, men selv om de gjorde det, ville billisten komme over de fuldt optrukne linjer under overhalingen, hvis samme billist skal overholde de 1½ meter til cyklisterne under overhalingen. Derfor skal billisten blive bagved cyklisterne – til det bliver lovligt at overhale. Men det giver på ingen måde motionscyklisterne ret til, at anvende hele kørebanen – de skal ind på én række i nævnte tilfælde.

Færdselsloven skal overholdes – af alle

Nu er der også forskel på lovlig anmeldte cykelløb og træning. Under træning skal færdselsloven overholdes i sin helhed, men under motionscykelløb må der cykles på kørebanen – men med højst to ryttere ved siden af hinanden.

Dette er slet ikke lovligt – af billisten. Cyklisten deltager i et cykelløb,
og må godt køre på kørebanen. (Billedet er fra Bornholm Rundt)

Der er brådne kar i alt – også i motioscykling, men det giver ikke ret til, at samtlige motionscyklister kan jages året rundt!!!

Der findes mange dårlige billister, der forvandles til rene djævle, når de sætter sig ind bag et bilrat, og der findes rigtig mange fodgængere, som tror, at færdselsloven ikke gælder for dem. Men her skal der åbenbart ikke sættes ind, for det er vedtaget af dagspressen og billisterne, at det kun er motionscyklisterne, der er den skyldige part i denne sag!
Cyklisterne er deltagere i et cykelløb, så denne video fortæller med al tydelighed, at billisterne slet ikke overholder færdselsloven. Hvis der bare kommer en enkelt bil i modsatte retning, vil det ende galt. Bilerne har ikke eneret på vore veje.

Denne sag skal løses i fællesskab.

Foto og video: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Motionscyklisten kan jages af alle

 1. erik skriver:

  Denne kommentar er af Randi Krog Belseth, som hun satte på Facebook:

  I øjeblikket kører der en ret stor kampagne her i Norge, om at 'vejen er for alle'. Reklamer på TV med f.eks. en kø i et supermarked, hvor en enkelt (bilen) tror han ejer hele køen og kan te sig som han vil overfor de andre. Det er ikke kun bilen som har ret til at anvende vejbanen. Jeg synes Danmark har misset noget i den henseende.

  http://www.gd.no/__Syklister_har_full_rett_til___bruke

  – Syklister har full rett til å bruke vegen
  En ny kampanje med nye skilt skal dempe konfliktnivået mellom syklister og bilister.
  GD.NO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *