Livstilsmesse i Kyllingemoderen

Kyllingemoderen i Almindingen på Bornholm

Vi var på “Livstilsmesse” i “Kyllingemoderen” i går. Kyllingemoderen ligger ved Christianshøj Kro i Almindingen – og jeg er lidt flov over at indrømme, at vi har aldrig før har besøgt omtalte bygning, selv om vi har boet her i næsten 12 år.

Kyllingemoderen

Og hvad er Kyllingemoderen så for en tingest, vil dem på den anden side af vandet nok spørge om? Tja, det spørgsmål er I nok ikke alene om, da jeg heller ikke var helt klar over betydningen af navnet, selv om jeg havde hørt den omtalt en hel del gange.

Kyllingemoderen og Christianshøj Kro ligger meget smukt
i Almindingen. Bestemt et besøg værd.

Kyllingemoderen er en stor træbygning, som er bygget lige bag Christianshøj Kro i Almindingen på Bornholm. Den blev bygget i 1929 af Johannes Lyngby, idet mange fællesarrangementer i Almindingen dengang måtte aflyses på grund af regnvejret.

Derfor blev denne pavillon opført af Frydenlund Byggeforening som et forsamlingshus. Huset måler 22 x 30 meter og anvendes den dag i dag til mange fællesarrangementer – bl.a. af TV 2.

Navnet kommer af, at bygningen ligner det store bliktragt, man sænker ned over kyllingerne i stalden, for, at de skulle holde varmen, så derfor fik den meget hurtigt navnet “Kyllingemoderen” i folkemunde, hvilket er holdt ved siden.

Selv en møbelpolstrer havde fundet vej til messen

Livstilsmesse

Årets livstilsmesse var den tredje af slagsen i træk, og omkring 25 mindre erhvervsdrivende i denne genre, havde slået sig ned i mindre stande i forsamlingshuset.

Det gik ikke altid at tage billeder, uden jeg blev opdaget

Et hurtigt blik rundt på messen fortalte, at den rummede alt fra økologiske varer, smykker, kunsthåndværk, strikkevarer og garn, massage, specialiteter i syltetøj og over til honning. Også møbelpolstring og træskilte var på programmet.

Dansk vandrelaug havde også en stand på messen

Messen i weekenden

Messen startede lørdag formiddag den 9. maj og sluttede i går søndag, hvor vi tog os tid til et kik på de mange ting i de primitive stande, som virkede en del mere folkelig end de større industri- og forbrugermesser, som der findes tonsvis af landet over.

Den unge russer i samtale med en kunde

Lørdag havde vi set et indslag i TV 2 Bornholm om messen, og her så jeg bl.a. et interview med en yngre russisk kvinde (mener jeg) – som talte dansk, men som havde etableret sig på messen med flere kunst- og smykkegenstande.

Den unge russer havde godt fat i sine kunder – havde jeg en fornemmelse af, og da jeg tog et billede af standen, fik jeg øjeblikkelig et stort smil tilbage fra hende.

En lille stand med et specielt produkt

Et sted faldt vi for en specialitet af en økologisk marmelade, som blev solgt af “Høstet” Bornholm – et håndlavet produkt med havtorn fra egen plantage.

Her manglede betjeningen, men det var der råd for

Heldigvis for sælger, så uddelte han smagsprøver af sin avl, for ellers blev kunderne nok skræmt væk af prisen. Efter vi havde smagt specialiteten, købte vi to “store” glas, som var en del mindre end almindelige marmeladeglas.

Selve Livstilsmessen er relativ ny, idet den blev skabt, da den tidligere “Antikmesse”, der kunne byde på “alt hvad hjertet begærer indenfor håndværk, meditation og kunst”, ikke helt kunne opfylde sin egen beskrivelse.

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *