Politikere og embedsmænds erhvervserfaring

Af og til får jeg tilsendt et mavesurt oplæg om vore politikere, og en god ven i Odder, har efterhånden fået nok af de der styrer den offentlige økonomi i Danmark.

Når så tankerne går hen på vort Folketing, kan man slet ikke bebrejde manden sit skriv, for en del af vore folkevalgte har slet ingen erhvervserfaring – overhovedet, så hvordan kan de egentlig tale med om det, der foregår udenfor Christiansborgs mure?

Hvorvidt om det samme gælder for vore embedsmænd i samme målestok, har jeg ingen dokumentation for, men en del har sikkert gået fra skolebænken til en akademisk uddannelse – og med den manglende personlige erfaring på det private arbejdsmarked til følge!

Vor Borgmester på Bornholm

Her på Bornholm har vi en Borgmester, Winni Grosbøll (S), som en gang om måneden tager ud – og tager del i et eller andet arbejde i det kommunale regi – og det kan jeg kun tage hatten af for. I sidste måned var det toiletterne på Gudhjem havn, der blev gjort rene af Borgmesteren! Der er helt sikkert en del, der kunne lære noget af det tiltag, men det er de vel for fine til?

Nå, men til det omtalte skriv:

Nu læser man igen, at der skal spares på medicin osv. hvorfor nedlægger man ikke de overflødige regioner, da det kun er den sidste oplagsplads for de ringeste embedsmænd og politikere. Der kunne der spares. 

Hvis der skal ryddes op, så vi får en ordentlig økonomi i Danmark, er der kun et at gøre. Der skal fyres ca. 60% af djøfferne i det offentlige, som sidder efter mellemleder og opefter, da alle er blevet håndfodret fra vuggestue og frem til de går ud af skolen som 35 årige. 

Derfor har de ingen erhvervserfaring eller økonomisk logisk sans. Jeg mener, at der skal mindst 5 års erhvervserfaring til, før de kan få et job i det offentlige. Da
også vores politikere er fra samme skole, kan de selvfølgelig ikke se
problemet. Klanen skal jo beskyttes lige som adelen i gamle dage!
 

Når der skal spares, fyrer man dem, der kan generer penge til samfundet, nemlig dem under mellemleder og nedefter, det var bedre at gå opefter. Et af eksemplerne er, som du skrev om bankunionen. Det er kun tåber, der kan anbefale, at gå med i denne synkende båd. Dette igen et bevis på tåbelighed blandt de “kloge”hoveder i djøftinget. 

Politi/hjemmehjælp/Skat/Sygehusvæsen/etc. øder flere penge væk på administration end der bruges på kerne området. Hvis det igen skal kaldes et folketing, skal der være mindst 50% kandidater – valgt fra det private, så der kan komme noget fornuft ind på borgen.

J. Bitsch 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *