Trolling Master Bornholm 2015 er startet

Der var ingen skyer over Tejn i dag, men i morgen blæser det op

I flere år har jeg taget billedet af selve starten af Trolling Master Bornholm fra Tejn havn, så i år gik jeg ned til havnen, for at lodde stemningen – inden starten gik.

Solen stod højt over Tejn, og stemningen i havnen fejlede bestemt ikke noget. Jeg kunne genkende en del gengangere fra de forgangne år – også nordmænd kunne jeg genkende. Nu tror jeg også, at netop dette arrangement er et must for en trollingfisker, så der er slet ikke noget underligt i, at de fleste fiskere kommer her hvert år.

De skilter ikke med deres virke, men de er uundværlige

Frivillige fra Tejn

Da jeg gik fra Brugsen ned mod havneområdet, var det et par opvaskere, det første jeg fik øje på. Mange tejnborgere har meldt sig frivilligt, bl.a. fra vor borgerforening, og uden deres uundværlige hjælp, kunne det godt ske, at arrangementet slet ikke kunne stables på benene.

De fleste skænker nok ikke rengøringspersonellet en tanke, og det er der vel nok ikke noget underligt i, idet de ikke ligefrem skilter med deres virke. Og de to jeg stødte på, stod da også bag en husvogn og puklede med opvasken.

1½ time før start

Havnestemning

Indrømmet, det var en helt anden stemning, end den jeg plejer at indsnuse de øvrige 361 dage om året, for med alle de mennesker, pølsevognen, cigaretter, piber, laks, øl og alle de andre dufte fra de mange både, skaber en helt anden havnestemning, som kun er dette arrangement bestemt.

Det er synd og skam, at Tejn havn – og området omkring dette havnemiljø, kun kan anvendes 4 dage om året. Det er mig ubegribeligt, at der ikke kan findes kræfter, der kan iværksætte en idé, som kan udvikle dette pragtfulde sted til noget mere?

TV-studiet er klart inde i den gamle skibshal på havnen

Foto og video: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *