Om at “snakke”

Okay, jeg ved at jeg er kommet op i årene, men alligevel vil jeg lige kommentere lidt på vort danske sprog, som hele tiden forandrer sig, men denne gang er det bare et enkelt ord!

Min “gamle” far (han blev desværre kun 57 år) sagde altid om ordet “snakke” – at papegøjer snakker, og mennesker taler sammen, og det er netop ordet “snakke” jeg er faldet over, for i dag snakker alle mennesker – ingen “taler” sammen mere!

Jeg husker engang et problem i “familien Mærsk” blev behandlet på TV, hvor Mærsk Mc-Kinney Møller blev spurgt af journalisten, og man havde “snakket” om problemet i familie regi. Den gode Mærsk Mc-Kinney Møller så lidt mavesurt på journalisten og sagde stille, “i vor familie snakker vi ikke, vi taler sammen!” Journalisten forstod slet ikke rettelsen.

Så, hvor er det gode danske ord, at “tale” sammen blevet af?

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *