Våben i hjemmeværnet

Hjemmeværnet stiller sig tit til rådighed ved forskellige folkelige udendørs
arrangementer. Her er det i Nyker på Bornholm i 2013

Efter terrorsagen, hvor der blev anvendt et stjålet våben fra hjemmeværnet til overfaldet på “Krudttønden” i København, er det endnu engang kommet gang i diskussionen, – om medlemmer af hjemmeværnet skal opbevare deres våben i hjemmet?

Nu kommer det slet ikke bag på mig, at det er venstrefløjspartierne, der nu fører sig frem, for at få hjemmeværnet til at aflevere sine våben! Sådan er det hver gang det emne er på banen. Måske er der en god forklaring på denne holdning, men indtil nu har jeg ikke hørt en eneste troværdig forklaring på det “problem”!

Centralt opbevaringssted

Hjemmeværnet skal, stadig ifølge venstrefløjspartierne, aflevere deres våben til et centralt opbevaringssted, hvorfra en udlevering kan finde sted i tilfælde af mobilisering, eller en tur på skydebanen.


Hvis man vil lamme hjemmeværnet, er det den helt rigtige måde at gribe den sag an på, men det er måske den manglende – og rigtige forklaring fra nævnte politiske partier?

Hvis der er et centralt opbevaringssted, så véd landets fjender også, hvorfra de kan skaffe en masse våben. Vi kan bare tage sagen fra Slagelse, hvor der blev stjålet en hel del våben fra Antvorskov kaserne. Det hjalp sgu fedt, at alle disse våben befandt sig på et militær område! Banden vidste præcis, hvad de skulle udrette, for at anskaffe sig disse våben m.v., da der findes brådne kar overalt – og desværre også i militæret.

Mange våben i Danmark

Hvis personer vil skaffe sig et våben, så hjælper det ikke at lamme hjemmeværnet på denne måde, for der findes våben overalt i landet. Hvor mange jagtvåben findes der i Danmark? Skal disse våben så også opbevares et centralt sted?

Hvad med at opbevare vore køkkenknive i et våbenskab? For man kan jo aldrig vide, hvornår en eller anden idiot går bersærk? Det vil ikke undre mig, at et sådan forslag vil se dagens lys på et tidspunkt, efter luftgeværer fra kaliber 22 (5,5 mm hagl) er blevet gjort ulovlige af den socialdemokratiske regering, et luftgevær, der i sin tid var helt lovligt at have i hjemmet.

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Våben i hjemmeværnet

  1. Ja lad os få amerikanske tilstande

  2. erik skriver:

    Din mening Jens Einar, vidste slet ikke, at du så brændende ønskede amerikanske tilstande, for det har vi bestemt ikke i dk, og jeg ønsker det slet ikke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *