Politikere, vælgere og hukommelse

Pia Olsen Dyhr (SF), her på Folkemødet 2014

Vi mærker mere og mere, at valget nærmer sig, og vi bliver i tid og utide mindet om det med de meldinger, som vore politiske ledere hele tiden belemrer os med.

De mange meldinger og “meninger” får mig også til at tænke på, at hukommelsen for politikerne – og ikke mindst for vælgerne – ikke er ret god.

SF og hykleriet

Jeg er godt klar over, hvor kimen blev lagt til den dagpengereform mange arbejdsløse i dag bander langt væk, og jeg er derfor også klar over, at den nuværende regering “var nødt til at føre det forslag igennem”. Men det bortforklarer ikke den enighed, SF havde i sin tid med regeringen, at en løsning på problemet, først skulle findes efter det næste folketingsvalg.

I dag – efter SF forlængst er ud trådt af regeringen, og Pia Olsen Dyhr er ny formand i partiet, kan det kun opfattes som noget af det værste hykleri, når formanden forlanger en omgående løsning på dagpengeproblemet.

Der er nu flere end 50.000 arbejdsløse, der har mistet sin dagpengeret, så derfor er der en del “stemmer” i en holdning om, at der omgående skal findes en løsning på problemet, hvilket også er faldet socialdemokraterne for brystet. Socialdemokraterne har den mening om SF, at hvis de havde villet noget på dagpengeområdet, så var de blevet i regeringen og kæmpet for det – alt andet er hykleri!

Hukommelsen svigter

Men sådan er det i politik. Efter en given tid, har vælgerene mere eller mindre glemt, hvad der blev sagt og lovet af politikerne, og så er der frit valg på alle hylder for en ny mening, der kan give nogle gratis stemmer. Så SF er godt i gang med at fiske i rørte vande.

Det kan godt blive spændende med det nye valg, der efterhånden nu kan anes et sted ude i horisonten.

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *