Tanker for anker – ud for Tejn

Olietankeren “British Cormorant” ud for Tejn i aftensolen

I den sidste tid – og navnlig under de sidste to storme – har vi haft en del skibe i læ ud for vor kyst her på Nordlandet.

Specielt har engelske olietankere, haft for vane at smide deres anker ud for Tejn eller lidt længere ned mod Helligdomsklipperne.

I går var der endnu en engelsk tanker for anker ud for Tejn, men formålet for dens tilstedeværelse kan ikke være på grund af vejret, for lige for tiden er der ikke ret meget vind, der rører sig over Bornholm. Nu er oliemarkedet også stærkt mættet for tiden (en af grundene for de meget lave oliepriser), så måske er det årsagen til opholdet. Tankeren ser også ud til at ligge ret højt i vandet!

Det fremgår ikke så tydeligt på billedet, men det store skib har allerede tændt for lysene, der får skibet til at ligne noget, der er pyntet op til jul, hvilket kan ses hele natten igennem. Faktisk et helt specielt syn, som vi nyder hver gang fra stuevinduet.

Lidt om skibet

Olietankeren hedder “British Cormorant”, og sejler under UK-flag (GB) og er et forholdsvis nyt skib, da skibet er bygget i 2005.

Olietankeren har et Tonnage på 63462, og en dødvægt på hele 113.782 t. “British Cormorant” har en længde på 251,52 meter og en bredde på 43,84 meter, så Rundetårn kunne sagtens ligge på tværs af tankeren.

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *