Malala – et lys i mørket

Da jeg første gang hørte, at Malala Tousafzai fra Parkistan havde fået Nobels fredspris 2014, blev jeg rigtig glad, for om nogen havde denne spinkle pige fortjent en anerkendelse af dette format.

Malala Tousafzai’s religion er Islam, og hun er i den grad et levende bevis på, at Islam er meget andet end den form for Islam, som ISIS og Taliban står for.

I onsdags modtog Malala Tousafzai Nobels fredspris i Oslo, en fredspris hun delte med den indiske Kailash Satyarthi (Hindu), for deres kamp for børns rettigheder og ret til uddannelse.

Den parkistanske pige er bare 17 år, men for to år siden forsøgte talibanske tilhængere at myrde hende ved at skyde hende i hovedet, da hun var på vej hjem i skolebussen.

Til Birmingham i UK

Malala var ilde tilredt af skuddet i hovedet, og det stod hurtigt klart, at hospitalerne i hendes hjemland ikke kunne redde hende. Hun blev derfor i hast sendt til Birmingham, hvor et hospital, der havde specialiseret sig i krigsofre, stod parat til at gøre deres bedste for at redde den 15 år gamle skolepige. Og man må til hospitalets ros sige, at de har gjort er fantastisk stykke arbejde, selv om operationen har været meget omfattende.

Det Malala kæmper for, er børnenes – og navnlig pigernes ret til uddannelse i de muslimske lande. Hendes far har altid bakket hende op i denne kamp, en kamp, som de rabiate muslimer, for enhver pris vil forpurre.

Sharia

Her i Danmark har vi også muslimer, der hellere end gerne vil have Sharialoven indført i Danmark, en lov, der går ind for forfølgelse (henrettelse) af homoseksuelle, stening af utro kvinder, afhugning af lemmer ved f.eks. tyveri, undertrykkelse af kvinder, ingen skoleundervisning af piger og meget andet af samme skuffe. Hvis disse muslimske kræfter vil have denne vanvittige sharialov at leve efter, så burde de finde sig et andet land, der går ind for dette vanvid.

 For mig lyder det som om, at de muslimske mænd er hunderæd for deres kvinder?

Derfor er det et lys i mørkets kræfter, at en skolepige, som Malala, rejser sig og viser, at Islam er andet end død og ødelæggelse. Der kræves et enormt mod til det hun har udrettet, et mod, som vi, i det trygge Danmark, sikkert ikke har begreb om.

Malalas tale

Jeg skal ikke gengive Malalas tale her, men kort sige, at det var en fantastisk tale, der rørte tilhørerne – og os ved TV-skærmene, meget dybt.

Malala sagde i talen til sine forældre, at hun takkede dem for deres ubetingede kærlighed, samt, takkede hun sin far for, at han ikke stækkede hendes vinger – men lod hende flyve!

Til sidst bad Malala de tilstedeværende ved prisoverrækkelsen om, at ligge den ene hånd på hjertet, lukke øjnene og mærke deres indre barn – og afsluttede sin tale ved at sige: “Lyt til det barn – vær sød at lytte. I dag ser jeg tusindevis af Mahatma Gandhi’er, Nelson Mendala’er, Martin Luther King’er, der kalder på os. Lad os demokratisere viden. Lad os gøre retfærdighed universel. Lad os globalisere medfølelse.

Ligegyldig hvor mange våben ISIS og Taliban har, slår det aldrig Malala Tousafzai evne til at formulere sit budskab. Og Malalas budskab går rent ind og ISIS og Taliban står tilbage som de rene primitive rabiate voldsmænd, som de vitterligt er.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *