Overvægt for egen regning?

En ny undersøgelse afslører, at der er et flertal i Danmark for, at overvægtige selv skal betale for deres fedmebehandling. Nu kan jeg forestille mig, at de der stemmer for, nok ikke er ret overvægtige, men en del har sikkert et for stort BMI-tal, så når de selv får en sygdom, på grund af deres levevis – er det så også i orden, at de selv betaler – eller hvor går grænsen egentlig?

Nu skriver jeg ikke dette indlæg for at forsvare mig selv, for jeg har et BMI (Body Mass Index) på 23,84, så jeg er normalvægtig.

Mange ukendte faktorer

Ikke alle er lige modtagelige overfor de stoffer, som vi forbrugere bliver belemret med igennem fødevareindustrien, – for slet ikke at tale om det vort kvæg, grise og fjerkræ bliver fodret med af “vækstfremmere”, for at få den største og hurtigste (og billigste) vækst ud af kødproduktionen, inden dyrene går til slagtning. Alle disse faktorer reagerer vi mennesker meget forskelligt på.

Nogle mennesker skal bare lugte til opskriften på mad eller et stykke brød, før de tager på. Eller tænk på, at hvedebrød bliver omdannet til sukkerstoffer, når det når ned i maven. Hvis dette stof ikke bliver brændt af i form af motion, omdannes det til fedt. Så det er ingen naturlov, at det kun er fedt og slik der feder!

Reklamer m.v.

Nu skal vi vist heller ikke glemme supermarkedernes slikhylder, der altid er placeret meget tæt på kassen – så når køen er lang, er der mange svage sjæle, der kommer lidt ekstra i vognen på den bekostning. Noget som alle forretningsdrivende véd alt om – så derfor!

Julen er over os. En rigtig “fed” tid for svage sjæle

Så er der de mange slik- og sodavandsreklamer, som kan ses overalt – og ikke mindst i TV, hvor man er “sulten for sjov” – et helt igennem sygt udtryk. Mange svage sjæle er røget i forlængst! Og hvem bærer så skylden for det?

Julen

Nu er vi kun én måned fra den store fedefest, Julen, og jeg skal da lige love for, at det er blevet “lovligt” at fylde sig med alt det der feder lang tid før jul – og hvem fører an i dette ræs? Det er først når vi når “3. juledag”, at hele medieverdenen går i selvsving over, at nu skal vi alle på slankekur!

Det er sgu da dobbeltmoral, der vil noget!

Rygere og alkohol

Hvis overvægtige selv skal betale for deres behandling, hvad så med rygere og alkoholikere? Jeg har læst mig til, at det er mere usundt at gå på gaden i Købehavn end at være ryger. Vil det så sige, at det er bilisterne, der skal betale for de lungesygdomme, der florerer i København?

De fleste af os drikker af og til en øl, hvilket ikke er direkte usundt. Men hvornår er der så fare for sygdom i dette regi? Til dette svarer Sundhedsstyrelsen, at der er en høj risiko for at blive syg, hvis man drikker mere end 14/21 (K/M) genstande om ugen. Hvor mange af de, som stemmer for overvægtiges egenbetaling, vil selv stemme for en egenbetaling af sygdomme forårsaget af alkohol, når de ikke selv overholder Sundhedsstyrelsens anbefaling på alkoholområdet?

Diabetikere

Og til sidst, hvor mange diabetikere er så selv skyld i deres sygdom? De skal vel også selv betale?!?

Nej, de overvægtige skal ikke selv betale for deres behandling, for ud over det jeg har skrevet i dette indlæg, så betaler de overvægtige også skat, og er dermed med til at betale til vort syge- og sundhedsvæsen.

Foto: Erik Rudolf

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *