På tålt ophold

Vi har alle læst og hørt om udlændinge, som er på tålt ophold her i landet. Men hvad er et “tålt ophold” egentlig? Joh, det er når systemet fanger en udenlandsk forbryder, som får en alvorlig straf for en kriminelle handling her i landet. I selve straffen er der så, i omtalte tilfælde, også en udvisningsstraf.

Beskrivelsen fra Metroexpress

Når forbryderen så også samtidig er efterlyst i sit eget hjemland – altså et land, som har dødsstraf for alvorlige forbrydelser, så kan Danmark ikke udlevere forbryderen til retsforfølgelse, hvis en domfældelse kan ende med en dødsstraf.

Derfor har vi hårde kriminelle gående frit rundt i Danmark på “tålt ophold”!

Meldepligt

For at myndighederne i Danmark kan holde styr på de kriminelle på tålt ophold (vi har i dag 33 personer i denne kategori), er der oprettet en meldepligt – men som Metroexpress skriver, er denne meldepligt overtrådt 3.515 gange – i årets første 9 måneder! Det må da være et vink med en vognstang!

Justitsministerens ansvar?

For mig lyder det som om, at disse personer pisser højt og flot på det danske retssystem – for hvad kan vi egentlig gøre dem? Og hvem har egentlig ansvaret for dette alvorlige problem, for vi har Dansk Flygtningehjælp og Røde Kors langt inde i maskinrummet i disse sager, men er det ikke til syvende og sidst politiet – og dermed Justitsministeriet, der har det overordnet ansvar?

Jeg kunne selvfølgelig godt skrive til Justitsminister Mette Frederiksen (S), men min erfaring med denne dame er, at hun føler sig for højt hævet til, at besvare henvendelser fra almindelige jævne borgere.

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *