“Dopingsagen” Roman Kreuziger

Den tjekkiske rytter Roman Kreuziger

Lige inden årets Tour de France startede, blev Tinkoff-Saxo’s tjekkiske rytter, Roman Kreuziger, nægtet start og suspenderet for cykling af UCI indtil sagen mod ham var afgjort. Årsagen til dette skridt blev taget på grund af “mistænkelige udsving” i Roman Kreuziger’s biologiske pas – men helt tilbage fra 2011-12, dengang da Kreuziger kørte for cykelteamet Astana.

UCI og troværdighed

Nu har jeg ikke selv den store tillid til det der sker i UCI (Den internationale cykelunion), af årsager, der er helt tilbage fra Lance Armstrongs tid. Men når man tager en rytter ud – lige før Tour de France starter, vel at mærke, en rytter som er hele krumtappen i holdet af hjælperyttere for Team Tinkoff-Saxo’s kaptajn, så får jeg dybe panderynker!

Helt ærligt, så mener jeg, at situationen Kreuziger, sætter et mega stort spørgsmålstegn ved antidopingsystemet og dets troværdighed!

Vi taler også om tidshorisont på 2-3 år før udelukkelsen, med et biologisk pas som hele tiden har været tilgængeligt for UCI, så hvorfor sker sagen lige netop på et tidspunkt, hvor den allermest skader Roman Kreuziger og Team Tinkoff-Saxo, når der kunne være taget hånd om sagen 2 til 3 år før?

Sagen syltes af UCI

Siden udelukkelsen er der ikke sket meget i sagen, og da slet ikke noget der retfærdiggør udelukkelsen – dermed ikke være sagt, at der kan være noget i sagen, for det har jeg, af gode grunde, ingen viden om, men man kan anstændighedsvis ikke trække sagen så langt, som UCI har gjort – uden nogen form for beviser!

Teamejer, Oleg Tinkov, har problemer med en af sine
stjerneryttere, men …….

Team Tinkoff-Saxo forsøgte at få Roman Kreuziger til start i “Polen Rundt”, men det blev også nægtet, herefter var målet, at få den udelukkede rytter til start i Vueltaen – men med samme resultat. UCI havde sat en effektiv stopper for tjekkens aktiviteter på landevejen!

Når så Tjekkiets olympiske komité har frikendt Roman Kreuziger i dopinganklagerne, idet anklagerne totalt mangler bevis, gør det udelukkelsen endnu mere uforståelig. Noget siger mig, at der stadig er en del råddenskab tilbage i UCI.

Sidste

UCI og den internationale antidopingagentur WADA har nu en måned til at afgøre, om sagen skal indbringes for den internationale sportsdomstol CAS!

Den sag burde være afgjort forlængst. Bjarne Riis og Oleg Tinkov har da også fået nok af farcen, idet de har sat Roman Kreuziger på onsdagens (i går) startsliste i det italienske cykelløb Milano-Torino.

Så bliver det spændende, hvad UCI vil fortage sig i den anledning – dog har jeg mine tvivl om, at Roman Kreuziger er kommet til start? Tilmeldingen er nok mere ment som en provokation overfor UCI..

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *