Kurdernes hemmelige våben

For ikke så lang tid siden, var der en situation i det nordlige Irak, hvor kurdere og styrker fra Islamisk Stat (IS) stod overfor hinanden. Pludselig flygtede de mange krigere fra IS – i stor panik fra krigs skuepladsen, til stor forundring for mange af deres modstandere.

Disse kurdiske kvindelige soldater er frygtet af Islamisk Stat

Den Korte Avis skriver bl.a., at når en muslim bliver dræbt i hellig krig af en mand, kommer han automatisk i paradis som martyr, og får i den anledning tildelt 72 brunøjede jomfruer – ifølge den islamske tro. Men den situation gælder kun, hvis han bliver dræbt af en mand – ikke en kvinde!

Blandt de kurdiske krigere findes en hel del kvinder, der på lige fod kæmper med deres mandlige kolleger – og det var netop lige det IS-krigerne havde opdaget. Derfor tog de flugten.

Det kunne være, at der skulle indsætte flere kvindelige soldater på jorden, for det lader til, at kurdernes hemmelige våben virker mere end forventet?

IS tæt på den tyrkiske grænse

Trods bombninger af IS-stillinger – og kurdernes “hemmelige våben”, står Islamisk Stat i dag meget tæt på den tyrkiske grænse. Der bliver skudt ind over grænsen, og tyrkerne skyder tilbage. Langs grænsen til Irak, er der opstillet tyrkiske kampvogne, så det må siges, at situationen er meget alvorlig.

Tankevækkende

Det er egentlig lidt tankevækkende, så hurtigt det går med de organisationer, som før var på den internationale terrorliste, pludselig befinder sig som en yderst vigtig allieret i bekæmpelsen af – ja, terror.

Navnlig er den kurdiske terrorgruppe PKK meget kendt som en terrororganisation, der udfører blodige og meget vilkårlige handlinger, (næsten på samme måde som IS, kunne man fristes til at sige) –  nu i dag er kurderne nærmest en allieret i kanpen imod Islamisk Stat.

Foto: Fra nettet (DKA)

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *