Er en Bornholmertunnel løsningen?

En artikel fra Metro Express

Bornholm og Færøerne

Bornholm affolkes og endnu flere af vore skoler lukker. Men hvad gør vi for, at denne udvikling skal vende?

Vore unge skal over vandet for at få en større uddannelse, og det samme er gældende for at få en stilling, der matcher uddannelsen. Vi er efterhånden bare et samfund af pensionister!

Da jeg i sin til drog til Færøerne i 1966, var der 36.000 indbyggere på de forblæste øer – i dag er der omkring 50.000 indbyggere. Hvad er der sket i de mellemliggende år?

Det jeg har lagt mærke til, med hensyn til forandringer på Færøerne, er deres mange tunneller og nye veje mellem bygder og øerne. I dag kan man køre fra flyvepladsen på Vágar til Thorshavn, uden at skulle sejle overhovedet. Man kan køre mellem bygder, hvor man før skulle sejle og efterfølgende gå op ad farefulde stier på stejle fjelde. Tænk bare på Gåsedalen, som for få år siden lå meget isoleret på vestsiden af Vágar. I dag kan man køre helt ind til bygden i bil.

En af de ældre tunneller på Færøerne nord for Klaksvík

Norge

I Norge vrimler det med tunneller og broer, og når man kører ad hovedvej E6 nord for Oslo, har der her været vejarbejde en hel del år, hvor der bliver sprængt klipper og bygget tunneller, broer og veje til den store guldmedalje. Så det ser ud til, at tunneller er en del af løsningen på infrastrukturen her i Norden

Hvad med en Bornholmertunnel?

Jeg har lige skrevet om Storebæltsbroen, og om hvilken betydning den har haft for udviklingen – regnet fra Sjælland og over til Jylland – dog ville udviklingen nok have været endnu større uden en broafgift! Men det kan politikerne nå at ændre på endnu! Så nu mangler vi bare at få resten af Jylland med via en Kattegatforbindelse!!!!

Den erfaring vi har fået med Storebæltsbroen, skriger på en fast forbindelse til Bornholm.

Derfor må svaret, for at undgå en afvikling af Bornholm – der helt åbenlyst foregår – være to ting. Først skal vi have trafikal ligestilling med det øvrige Danmark, og det næste skridt er en fast forbindelse til Sverige, hvilket kun kan blive gennem en tunnel.

Eller er Bornholm allerede afskrevet fra det øvrige Danmark?

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *