Bryggerben på Svaneke Bryghus

Indgangen til Bryghuset i Svaneke

Vore sidste sommergæster er nu rejst hjem, og traditionen tro, var vi en tur på restaurant Bryghuset i Svaneke – og denne gang var det bryggerben til os alle fire på menuen.

En manglede

Min gamle cykelkammerat, Olaf Riisgaard, har to gange haft sin far, Max Riisgaard, med til Tejn hos os. Det var også meningen, at Max skulle have været med sidste år, men lige inden de alle skulle af sted til Bornholm, blev Max alvorlig syg.

Det forhindrede dog ikke Olaf og konen, Margit, i at tage af sted, da Olafs søster, Ninna, trådte til som sygepasser for Max.

Selvfølgelig var Max savnet sidste år, og det blev ikke bedre af, at der under vore gamle venners ophold på Bornholm, blev ringet fra Lyngby, at Max var blevet indlagt på hospitalet. Olaf og Margit nåede hjem inden det var for sent, for kort tid efter døde Max. Max blev næsten 93 år og var en person, som altid var meget behjælpelig dengang vi kørte cykelløb, en egenskab han aldrig lagde fra sig.

Vor faste bord på Bryghuset

Margit, Birthe og jeg ved stambordet på Bryghuset. Olaf tager billedet, så jeg
er for engang skyld med på billedet. Max sad altid yderst på “mandesiden”.

Lige siden Max var med på Bornholm, var Bryghuset altid et af de steder vi skulle ind og spise på – på samme måde som Nordbornholms Røgeri. Det slog aldrig fejl. Forskellen var bare, at på Bryghuset havde vi efterhånden vore faste pladser.

Bryggerben og øl

Det blev der heller ikke lavet om på i år, da “vort bord” var ledigt. Vi var ret enig om, at vi skulle have “bryggerben” – en ret jeg varmt kan anbefale. Naturligvis skulle vi have Svaneke Bryghus’ gode øl til retten. Deres øl slår aldrig fejl, det er ren nydelse.

Til næste år bestiller vi vort bord, inden vi tager til Svaneke, da bordet er blevet noget særligt for os alle – og Max fik også sin skål i går ved “stambordet”.

Foto: Erik Krog og Olaf Riisgaard

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *