På Nordbornholms Røgeri

Indgangen til restauranten Nordbornholms Røgeri

I den tid vi har boet her på Bornholm, har vi naturligvis besøgt en del røgerier, og det røgeri vi helst vil besøge, er faktisk ret tæt på Tejn.

Røgeriet er Nordbornholms Røgeri i Allinge, så det er stedet vi inviterer vore gæster (eller de os) til det helt store fiskebord, med røgeriets specialiteter – og navnlig nogle gode bornholmske fiskespecialiteter.

Margit Riisgaard er kommet til isen

Gamle venner på besøg

Det er efterhåndet blevet en fast regel, at min gamle klubkammerat fra Lyngby Cycle Club, Olaf Riisgaard, med sin kone, Margit, kommer på besøg en gang om året hos os. Og det er lige så sikkert, at vi lige skal en tur omkring Nordbornholms Røgeri, og hver gang går vi godt mætte og tilfredse fra restauranten, med en bemærkning om, at det gør vi også til næste år.

I dag, lige før efteråret, er der ingen der spiser udendørs – men om sommeren!

Nu er vi bestemt ikke de eneste, der har “fundet” denne fiskerestaurant, da der stort set har været fyldt op hele sommeren.

Og når vi så taler Folkemødet i Allinge, så er restauranten næsten umulig at komme ind på under det populære møde.

Ligesom mange andre steder med fiskerestauranter, har Nordbornholms Røgeri udendørs borde og bænke, med direkte udsigt til Østersøen, og det siger sig selv, at under denne meget varme og solrige sommer vi har haft i år, så har disse pladser været meget eftertragtet.

Vore venner på Nordbornholms Røgeri

Første cykelløb på Bornholm i 1961

Mit venskab med min gamle klubkammerat går helt tilbage til 1960, hvor vi begge startede samtidig i begynderklassen. Året efter, i 1961 kørte vi i juniorklassen, og det var dengang vi tog til Bornholm og kørte cykelløb på en cindersbane ved Rønne. Vi var dengang 5-6 Lyngbyryttere, der tog turen til omtalte løb, der reelt bestod af ti starter på cintersbanen.

Mine venner fejrede deres guldbryllup i sommers, ved at invitere hele familien til Spanien, men turen til Bornholm, ville de ikke undvære. Så selv om der er lidt sidst på sommeren, klemte de alligevel en tur til Tejn ind i kalenderen.

Som det kan ses på billederne, er de stadig unge – dog har vi alle været unge meget længe 😉

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *