Flot sejr af Contador, men ……

Alberto Contador, vinder af Vuelta a España 2014

Alberto Contador vandt som bekendt Vuelta a España i forgårs. Det er sgu ret flot klaret, når man tænker tilbage på, at manden udgik af Tour de France med et brækket skinneben – for 2 måneder siden! Det vi sige, at han har opnået, at det brækkede skinneben er groet sammen på mindre end 1½ måned, samt har han også kørt sig i kanonform på samme tid?!?

Der er altså et eller andet der ikke passer her. Da Allan Simonsen i sin tid brækkede sit skinneben under en fodboldkamp, tog det en krig før han kom på benene igen, og hans form blev aldrig nogensinde den samme igen.

Brækkede kraveben

Et andet mirakel i cykelsporten var, da Tyler Hamilton (USA), for en del år siden, brækkede sit kraveben under Tour de France – og bare kørte videre. Ja, han gennemførte resten af Touren med sit brækkede kraveben!!!

Rolf  Sørensen

Rolf Sørensen brækkede sit kraveben under Tour de France, men han opgav at køre videre. Og det var bestemt ikke fordi, han ikke havde noget at køre for, – for uheldet skete, da han var i den gule føretrøje!

Var Allan Simonsen og Rolf Sørensen så bare nogle pivhoveder, der har for lav en smertetærskel, da de så sig nødtaget til at opgive midt i kampens hede?

En brækket knogle

Nu skal vi lige have på plads, hvad vi opfatter som en brækket knogle. Der er vist ikke mange, der opfatter en brækket knogle, som noget man nærmest skal have et mikroskop til at dokumenter. Både Rolf Sørensen og Allan Simonsens knoglebrud var brud, dvs. knoglen var brækket helt over. Jeg har selv haft et kravebensbrud a la Rolf, og jeg garanterer, at det kører man ikke bare videre med.

Brækket skinneben?

Efter forlydende, var Alberto Contador ude og træne 4 dage efter sit skinnebensbrud. Prøv at spørge Allan Simonsen om, hvor meget man kører på cykel, bare 4 dage efter et skinneben er brækket over?

Så jeg tillader mig at påstå, at Alberto Contadors brud kun var en mikroskopisk revne – men derfor kan han sagtens have haft store smerter i sit skinneben. Men at kalde det for et skinnebensbrud er en del overdrevet!

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Flot sejr af Contador, men ……

  1. spørgsmålet er hvor brækket det skinneben var? og hvor meget smertestillende der skal til for at man kan træne optimalt på det efter 4 dage..? 😉

  2. erik skriver:

    Skinnebenet har ikke været brækket, så kræver det gips m.v., og en given tid for at det kan gro sammen, samt genoptræning. Der tales helt sikkert om en lille revne i knoglen – men når det så er sagt, er skinnebenet et ret øm område, som helt sikkert har kostet en del smertestillende for at genoptage træningen efter bare 4 dage. Men et brud, i den forstand, har der ikke været tale om! Er min mening – som selvfølgelig er subjektiv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *