Stemningsbilleder fra Tejn havn

Skibe ved kaj i Tejn havn

Af og til drysser jeg ned på havnen for bl.a. at vejre stemningen, men også for at se, om der er et interessant skib, der har fundet vej til Bornholm. Det var ikke tilfældet i går. Havnen så rimelig død ud, lidt sørgeligt, når jeg tænker tilbage på tidligere tiders aktiviteter.

Klar til at tage på søen

Fiskekutter gør klar

Men det forhindrede mig ikke i, at tage nogle billeder, der viser lidt af atmosfæren i Tejn havn lige nu.

Fiskekutteren “Polarbjørn” fra Tejn

Da jeg gik ud på kajpladsen, der grænser op til det nye havneområde, der blev bygget i hast til Trolling Master Bornholm, blev en fiskekutter gjort klar til at tage på fiskeri, da den fik fyldt is ombord. Dejligt at se, at fiskeriet ikke er stoppet helt.

“Polarbjørn” fra en anden vinkel

Sælerne ved Christiansø

Ud over, at Østersøen er fisket haltomt for fisk, slås de få fiskere med sælerne, om de fisk der er tilbage.

Sælerne er blevet et større og større problem for fiskerierhvervet, da sælerne stortrives på Ertholmene – for der bliver flere og flere af dem.

En dansk sejlbåd på vej i havn

Det er gået så meget ud over fiskerne fra Christiansø, at den sidste fisker på øen har givet op. Men har regnet på, hvor meget sælerne vitterlig spiser eller skambider af Østersøens fisk, og det løber op i 135 tons torsk, sild og brisling – hver dag, hvilket løber på i 50.000 tons om året. Ud over det, som er galt nok for fiskerne, så ødelægger sælerne fiskernes fangstredskaber – samt smitter torsken med orm.

Sejlskibe

Men der er andet end fiskeskibe i Tejn havn. Ud over en del motorbåde, og “husholdningsfiskerbåde” er der hele tiden tilgang af sejlskibe i havnen. Når sejlbådene søger ind i Tejn havn, er det næsten altid på grund af, at havnene i Allinge og Gudhjem er fyldt op, så vi mangler noget af det, som bl.a. Hasle, Allinge og Gudhjem kan diske op med.

“Ertholm” på vej i havn i Tejn

“Ertholm”

Lige inden jeg vendte cyklen hjem igen, så jeg “Ertholm” på vej i havn. Normalt sejler “Ertholm” fra Gudhjem til Christiansø, men af og til bliver Tejn havn anvendt til dette formål.

Nu har vi ikke den parkeringskapacitet, som der findes i Gudhjem, for ellers ville Tejn være helt oplagt til denne rute for at aflaste Gudhjem.

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *