Cykelryttere testes helt vildt

Så er Vueltaen i fuld gang, og spørgsmålet om doping er igen et af topemnerne i pressen (hvis det emne da nogensinde har været ude?)

Chris Horner ude før start

Sidste års Vuelta-vinder, 42 årige Chris Horner (USA), fra Lampre-Merida-holdet, er allerede ude før start, idet holdet har meldt sig ind i MPCC, som er bevægelsen for en troværdig cykelsport. Udelukkelsen af Horner kommer af et for lavt cortisol-niveau. Men efter UCI’s regler må den udelukkede rytter godt starte – men ikke efter MPCC’s regelsæt. Ja, jeg forstår heller ikke en sk.. pind, for hvad er egentlig den reelle grund?

Cykelryttere bliver testet 1000 gange mere end fodboldspillere

Andre sportsgrene

Hvordan er det så med andre sportsgrene, bliver de ligeså vildt testet som cykelsporten – eller?

B.T. har skrevet om en undersøgelse af det stillede spørgsmål, og jeg må konstatere, at cykelsporten er den sportsgren, som er den mest jagede part i alle sportsgrene.

Men er cykelryttere så ikke selv ude om det, da de nærmest sidder med en nål i armen konstant – hvis man da skal tro det, som pressen skriver?

I undersøgelsen om dopingtester, som B.T. skriver om, havde cyklingen i 2013 i alt 22.252 dopingtest på rytterne – fordelt på 1.300 prof-ryttere, hvor atletikken  havde i alt 24.982 dopingtest – men fordelt på små 2.000 atleter, så frekvensen er en del lavere.

Doping i fodbold?

Men – fodbolden overstiger antallet af dopingtester. I alt blev der testet 28.002 dopingtester, men det skal så ses i lyset af, at det fordeles på 113.000 fodboldspillere – på alle de fem kontinenter. Så når det regnestykke gøres op i forhold til cyklingen, er faren for, at ryge ind i en dopingtest 1.000 gange større i cykelsporten end i fodbold!

Men er det så fordi, at der ikke findes doping på samme niveau i fodbold, som i cykelsporten? Det spørgsmål må forblive ubesvaret, da et svar kræver mindst lige så mange dopingtest, blodpas og “whereabouts” i fodbold. Og af en eller anden grund skal vi nok ikke forvente det, for det ville fodboldspillerne slet ikke finde sig i.

Jeg kan så godt undre mig over den hetz, der foregår i cykelsporten vedrørende doping, for jeg tror ikke på, at de øvrige sportsfolk er et hak bedre end cykelrytterne!

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *